9 Μαΐ 2013

Φιλέτα


πιτσιρικος

Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, τώρα που πέρασε η νηστεία της Σαρακοστής και επιτρέπεται να φας κρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να τα πουλήσει όλα, ώστε, αν χρειαστεί να διαφύγει στο εξωτερικό, να έχει ρευστό από το ξεπούλημα.
Ανάμεσα στα εκατοντάδες ακίνητα του Δημοσίου που θα πουληθούν είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η μαρίνα Φαλήρου και το Χάνι της Γραβιάς.
Εν τω μεταξύ, υπάρχει πρόβλημα με το ξεπούλημα γιατί κάποια ακίνητα δεν έχουν οικονομική άδεια, σε άλλα λειτουργούν φορείς του Δημοσίου, ενώ σε κάποια άλλα υπάρχουν ένα σωρό αυθαίρετες κατασκευές.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι αυθαίρετο -όπως αυθαίρετο είναι και το όνομά του-, με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι δύσκολη η πώλησή του αλλά και να μας ζητάει πίσω η Σοβιετική Ένωση το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ του ’87, με την αιτιολογία πως ο Γιοβάισα έχασε το τελευταίο σουτ επειδή το γήπεδο έγερνε.
Αυθαίρετες κατασκευές υπάρχουν και στο κτίριο της ΓΑΔΑ, οπότε έτσι εξηγείται και η αυθαίρετη συμπεριφορά των αστυνομικών που κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Ευτυχώς είναι και η Ακρόπολη αυθαίρετη -αφού δεν υπάρχει οικοδομική άδεια-, οπότε αυτήν τουλάχιστον δεν θα την πουλήσουν αλλά θα την νοικιάσουν.
(Κάποια στιγμή, βρέθηκα σε ένα ίδρυμα για ανθρώπους με προβλήματα -που βρίσκεται σε μια πανέμορφη περιοχή «φιλέτο»- και με εντυπωσίασαν κάποια παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονταν ανάμεσα στα καινούργια. «Γιατί δεν τα γκρεμίζουν;» ρώτησα με απορία μια κυρία. «Αυτά τα κτίρια είναι η ασπίδα μας» μου απάντησε, «όταν η Μελίνα Μερκούρη ήταν υπουργός Πολιτισμού, τα κήρυξε διατηρητέα, ώστε, αν αποφασίσει κάποια κυβέρνηση να πουλήσει την περιοχή σε κάποιον ιδιώτη για να κάνει καζίνο, να συναντήσει εμπόδια». Ήταν πολύ μπροστά η Μελίνα. Αν αποφασίσουν να πουλήσουν τις εκτάσεις και τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται ιδρύματα για ενήλικες και παιδιά με προβλήματα, πρέπει να τους σταματήσουμε. Τουλάχιστον να μην γίνει αυτό. Αν μας έχει μείνει λίγη ντροπή.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More