16 Απρ 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ!

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης. 23 τραυματίες. Οι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο της Βοστώνης είναι καλά στην υγεία τους. Update 23.57-Αναφέρεται και τρίτη έκρηξη σύμφωνα με την Boston Globe στη βιβλιοθήκη JFK 

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό. Το έργο της αστυνομίας συνδράμουν άνδρες της Εθνικής Φρουράς.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι εκρήξεις ήταν δύο και προκλήθηκαν από έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με τον απολογισμό που δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία της Βοστόνης, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες ανέρχονται σε 23.
Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
Ωστόσο, η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, κάτι που επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που επικαλείται ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έχουν διακομιστεί 19 τραυματίες και ορισμένοι ακόμα έχουν διακομιστεί στο Ιατρικό Κέντρο Tufts.
Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ενας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Ολοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.
Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
Στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, μια διαδρομή 42 χιλιομέτρρων, έτρεχαν περίπου 27.000 πολίτες.
Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις στη Βοστόνη.
Εκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν γύρω από το Λευκό Οίκο. Οι αρχές της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων προχώρησαν επίσης στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας, μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More