26 Μαρ 2013

Δελτίο τύπου της Mπάντας «Δ. Σολωμός» για την θέση της και τον τρόπο που συμμετείχε την 25η Μαρτίου.

Δελτίο τύπου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013.
Επειδή αρκετοί από τους φίλους μας ρωτούν για τη θέση της Μπάντας μας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχαμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, προβαίνουμε στις παρακάτω διευκρινήσεις ώστε αφ’ ενός να αποφευχθεί κάθε είδους παρεξήγηση, αλλά και για να δηλώσουμε με σαφήνεια τις προθέσεις μας.
  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα πως η Μπάντα μας είχε αφ’ ενός καθήκον να συμμετάσχει στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου, αλλά και αφ’ ετέρου το ίδιο ακριβώς καθήκον να εκφράσει την αντίδραση και την απόλυτη διαφωνία της με εκείνες τις αποφάσεις των κυβερνώντων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης και την καταβαράθρωση του πολιτισμού, της παιδείας και της ευημερίας μας.
  Έτσι, η Μπάντα μας ναι μεν παιάνισε τόσο στους δρόμους της πόλης, όσο και κατά τη διάρκεια της παρελάσεως, όμως επέλεξε συνειδητά να κάνει παύση κατά τη διέλευσή της απ’ την εξέδρα των επισήμων και να βηματίσει σιωπηρά και χωρίς να αποδώσει τιμές. Για τους ίδιους λόγους, αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε υπηρεσία (κατάθεση στεφάνων, δοξολογία, παράταξη παρελάσεως), αλλά και παρέλασε στο τέλος των τμημάτων, πίσω απ’ το στρατιωτικό άγημα με πρόθεση να ενωθεί με την φάλαγγα των πολιτών που με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Μεσολογγίου θα έκλεινε την παρέλαση με μαύρες σημαίες.
  Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πως από τη μία υπηρετήσαμε την πόλη και τους συμπολίτες μας συμμετέχοντας και παιανίζοντας όπως επέβαλλε η ημέρα, από την άλλη δηλώσαμε με τρόπο σαφή αλλά και αξιοπρεπή, την αντίθεση και τη διαφωνία μας στη στάση του κράτους απέναντι στη σημαντικότερη πόλη της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας του Έθνους.

Εκ του γραφείου τύπου του Συλλόγου
Οι Φίλοι της Μουσικής "Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More