13 Φεβ 2013

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !
ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley το ευρώ είναι ανατιμημένο σε σχέση με τις Ιταλικές ανάγκες πάνω από 15%.
Ο πάλαι ποτέ οικονομικός γίγαντας αλλά και πρωτοπόρα στην καινοτομία Ιταλία, με την ισχυρότατη παραγωγική βάση, βλέπει να διολισθαίνει σε νάνο και παρία, πνιγόμενη στα εμπορικά ελλείμματα και την απώλεια δυναμισμού.
Το ευρώ αυτήν την ώρα πνίγει κάθε δυνατότητα τις Ιταλίας να τονώσει την οικονομία της με ρευστότητα και να υποβοηθήσει με τη συναλλαγματική ισοτιμία την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.
Αυτήν την ιδιόμορφη Γερμανική νομισματική ευρω – φυλακή αμφισβητούν όλο και περισσότεροι πολίτες στην Ιταλία, όλο και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις και όλο και περισσότερα στελέχη μέσα στιςΙταλικές πολιτικές δυνάμεις και τμήματα τους.
Μόνο στην Ελλάδα κυριαρχεί μια ιδιόμορφη δικτατορία του ευρώ και η συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη είναι μια απολύτως απαγορευμένη συζήτηση.
Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ στην απαγόρευση κάθε συζήτησης για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, αφού το τελευταίο θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ καταστροφικό, ενώ από το ΚΚΕ αποπροσανατολιστικό, μιας και μόνο η συνολική αποσύνδεση από την ΕΕ μπορεί να είναι η απάντηση και αυτή μόνο συνδεδεμένη με την «προλεταριακή εξουσία» ή το «σοσιαλισμό» με τη μορφή της «δικτατορίας του προλεταριάτου» όπως,στην ουσία, διατείνονται και οι θέσεις του 19ου Συνεδρίου.
Το κακό είναι ότι σε αυτές τις θέσεις εγκλωβισμού στο ευρώ και πολύ περισσότερο στην ΕΕ, παραμένει και η Ιταλική Αριστερά, αν και το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στους κόλπους της κάποιες αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΒΡΙΤΗΣ


ΠΡΩΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής τους εκστρατείας διανύουν οι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Οι κάλπες θα στηθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου και επικρατέστεροι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επέστρεψε στην πολιτική σκηνή και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιορίσει σε έξι ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά. Οι εκλογές πραγματοποιούνται με τον ευρωσκεπτικισμό να είναι έντονος στην ιταλική κοινωνία, η οποία βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ!
Ο σημαντικότερος πολιτικός σύμμαχος του Σιλβιο Μπερλουσκόνι στην εκλογική μάχη, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι, ανέβασε τους τόνους με την πρότασή του για τη χρήση ενός τοπικού νομίσματος που θα συνυπάρχει με το ευρώ στη περιοχή της Λομβαρδίας, σημαντική περιφέρεια για την πλειοψηφία στη Γερουσία.
“Η δημιουργία ενός εναλλακτικού νομίσματος δεν σημαίνει αντικατάσταση του ευρώ, αλλά μόνο μια εναλλακτική λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στιγμές δυσκολίας και οικονομικής κρίσης για να δώσει πραγματική βοήθεια στις επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Μαρόνι. “Υπάρχουν μελέτες και το σκεφτόμαστε. Δεν αποκλείουμε στο τέλος να αποφασίσουμε να το κάνουμε πράξη”, πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς και σύμμαχος του Μπερλουσκόνι ανέφερε πως υπάρχουν ήδη 13 παραδείγματα στην Ευρώπη, χωρίς να τα ονοματίσει, όπου τοπικές κοινωνίες έχουν υιοθετήσει έναεσωτερικό νόμισμα. Ο Μαρόνι είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία, επαρχία στη βόρεια Ιταλία, που έχει πρωτεύουσα το οικονομικό κέντρο της Ιταλίας, το Μιλάνο.
Η Λέγκα του Βορρά συγκεντρώνει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 5% και ο Μπερλουσκόνι βασίζεται αρκετά στον ακροδεξιό σύμμαχό του για την επικράτησή του στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου. Ο ευρωσκεπτικισμός είναι έντονος στην ιταλική κοινωνία, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και η ανεργία συνεχώς αυξάνεται.
ΑΝΟΔΟΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
Ο συνασπισμός που ηγείται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και συχνά – πυκνά αμφισβητεί τη Γερμανική επικυριαρχία και το ευρώ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 27,8%, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, 5% συγκεντρώνει η Λέγκα του Βορρά και 19,5% ο “Λαός της Ελευθερίας” του Μπερλουσκόνι.
Πρώτο στις δημοσκοπήσεις έρχεται το κόμμα της κεντροαριστεράς του Πιερλουίτζι Μπερσάνι με 33,8%. Ο Μπερλουσκόνι που παραδοσιακά έχει τη στήριξη των επιχειρηματικών και των συντηρητικών στην Ιταλία έχει μειώσει το τελευταίο διάστημα τη διαφορά από το Μπερσάνι, που το Δεκέμβριο προηγούταν με δέκα ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτος έρχεται ο Μπέπε Γκρίλο με το “Κίνημα των Πέντε Αστέρων” που αντιτίθεται στο ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει πλέον το 18,8%, καταγράφοντας αύξηση περίπου δύο ποσοστιαίων μονάδων από τις αρχές του Ιανουαρίου.
Στην τέταρτη θέση με 13,6% εμφανίζεται ο συνασπισμός κεντρώων πολιτικών δυνάμεων υπό τον πρώην τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Αν οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και στην κάλπη τότε η κεντροαριστερά θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή, όχι όμως και στη Γερουσία, που ενδέχεται να χρειασθούν συμμάχους για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κεντροαριστερά ενδέχεται σε αυτή την περίπτωση να αναζητήσει συμμάχους στον συνασπισμό των κεντρώων δυνάμεων του Μόντι.
Οι έδρες στην ιταλική Γερουσία μοιράζονται ανά περιφέρεια, ενώ οι νικητές κερδίζουν υψηλά μπόνους εδρών. Στόχος της συμμαχίας του Μπερλουσκόνι είναι η κατάκτηση πολλών εδρών στη Γερουσία, ώστε να καταστήσει ασταθή μία κεντροαριστερή κυβέρνηση. Οι Μπερσάνι και Μόντιεξαπολύουν το τελευταίο διάστημα κοινή επίθεση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος “συνεχίζει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ιταλούς“, όπως αναφέρει ο πρώην τεχνοκράτης πρωθυπουργός. “Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ενισχύει τη δημοτικότητά του, αλλά αν συμβεί αυτό τότε θα είναι και η απόδειξημιας χώρας χωρίς μνήμη“, πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More