18 Ιαν 2013

Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, στιλέτα, ρόπαλα στα σπίτια των δολοφόνων

Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την αστυνομία δείχνουν πως οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Πρόκειται για ένα 29χρονο πυροσβέστη και ένα 25χρονο που δεν έχει γίνει γνωστό αν εργάζεται και ποιο είναι το επάγγελμά του, στο σπίτι του οποίου, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν 50 φυλλάδια πολιτικού κόμματος, με πληροφορίες να διευκρινίζουν πως τα φυλλάδια είναι της Χρυσής Αυγής.
Ο 27χρονος Πακιστανός ήταν με το ποδήλατό του όταν δέχτηκε την επίθεση από τον πυροσβέστη και τον συνεργάτη του που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
Ο 29χρονος πυροσβέστης είχε προσληφθεί από το 2008 και υπηρετούσε στο Μαρκόπουλο, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψή του, διατάχθηκε κατα πληροφορίες, η διαθεσιμότητά του και η διενέργεια ΕΔΕ, χωρίς όμως να ανακοινωθεί επίσημα, μέχρι την ώρα που έκλεινε η "Αυγή". Βρισκόταν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε κανονική άδεια. Και για τους δύο υπάρχει δικογραφία για μικροκλοπές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, τα ξημερώματα της Πέμπτης γύρω στις 03.20 ο 27χρονος Shahzad Luqman βρισκόταν με το ποδηλατό του στην οδό Τριών Ιεραρχών απέναντι από τον αριθμό 65-67 στα Πετράλωνα όταν δέχθηκε επίθεση με στιλέτο από δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα. Η επίθεση πρέπει να σημειώσουμε ότι θυμίζει το modus operandi ομάδων κρανοφόρων - μαυροφόρων που πάνω σε μηχανές "περιπολούν" και επιτίθενται σε μετανάστες, όπως έχουν στο παρελθόν καταγγείλει επανειλημμένα μεταναστευτικές οργανώσεις, γιατροί και ΜΚΟ.
Οι δράστες τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο μετανάστη στο αριστερό υποδιάφραγμα, στη θωρακική χώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τη δολοφονία και ειδοποίησαν την αστυνομία δίνοντας περιγραφές που οδήγησαν στον εντοπισμό τους 20 λεπτά αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ" στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα, ενώ πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο στιλέτα - "πεταλούδες".

Ρατσιστικό αμόκ κατά τη σύλληψη
Οι συλληφθέντες μετά τη σύλληψη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Α", καταφέρθηκαν εναντίον των μεταναστών όταν ρωτήθηκαν γιατί το έκαναν. Κατά την προανάκριση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ισχυρίστηκαν ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με το θύμα. Όπως φέρεται να είπαν, τους έκλεινε τον δρόμο με το ποδήλατο.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: τρία στιλέτα τύπου "πεταλούδα", ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδηρογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μια σφεντόνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More