10 Οκτ 2012

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία;

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία; Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα αναλύει τον ρόλο που παίζει η τρόικα στην χώρα μας, εν όψει και της καθοριστικής για το μέλλον της Ελλάδας έκθεσης που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

«Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας» , γράφει η γαλλική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».
Η εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας», τονίζοντας πως «η προσέγγιση της τρόικας είναι τεχνοκρατική και η τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».
Παράλληλα, αναφέρει πως η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε άθλιο κλίμα και παρομοιάζει την τρόικα με «Λερναία Ύδρα που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More