10 Μαΐ 2012

Η Χρυσή Αυγή είναι φασισμός

Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Η πρώτη ιστορία έχει να κάνει με την οργάνωση “Χ”. Το βιβλίο πήρε τον τίτλο από την οργάνωση “Χ”, αλλά έχει και ένα συμβολισμό ιδιαίτερο η οργάνωση αυτή»
Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ληστεία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου του.

Στις 6 Ιουνίου του 2010, λίγους μήνες δηλαδή πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο νεαρός που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός, ως αυτός που «βρίσκεται δίπλα στον αρχηγό και απολαμβάνει την εύνοιά του», παρουσιάζει το βιβλίο του Τομέας Χ. Όπου οργάνωση «Χ», δεν είναι άλλη από τους γνωστούς Χίτες, την οργάνωση που στήριξε την κατοχική κυβέρνηση παραλαμβάνοντας οπλισμό από τα SS της ναζιστικής Γερμανίας, συνεργαζόμενη με την κατοχική δωσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου. Σημειολογικά, η συγκεκριμένη παρουσίαση βιβλίου έχει πολύ περισσότερη σημασία από άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την τελευταία, πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην πολιτική ζωή της χώρας (Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας) και την τελευταία που τα μέλη της μιλούν ακόμη ελεύθερα και τοποθετούνται με βάση την πραγματική, σήμερα υπό κάλυψη ιδεολογία τους, αυτή των υμνητών του φασισμού.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου και αφού ο Κασιδιάρης αναλύει τα κεφάλαια του συγγραφικού του έργου, το λόγο πήρε ο φίρερ Μιχαλολιάκος. Η στιγμή είναι αποκαλυπτική, ειδικά για την εμφάνισή του. Προφανώς, για να τιμήσει τη δράση των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών τους, παρουσιάζεται με μία μαύρη μπλούζα η οποία φέρει πάνω της το σήμα των SS-Totenkopf, δηλαδή τη νεκροκεφαλή των Waffen SS (φωτό), των ταγμάτων που ευθύνονται για χιλιάδες δολοφονίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως και αυτό το σήμα προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπως με πάθος πλέον υποστηρίζουν τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης για το ναζιστικό χαιρετισμό τους.

Υπέρμαχοι του ολοκληρωτισμού
Γεγονός είναι πως από τότε μέχρι σήμερα οι διαψεύσεις από τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το ναζιστικό ιδεολογικό της υπόβαθρο έχουν αυξηθεί. Η ανάγκη αναζήτησης από χιλιάδες αναποφάσιστους ψηφοφόρους ενός «αντισυστημικού-αντιμνημονιακού» κόμματος έχει στρέψει μια μερίδα εξαπατημένων πολιτών στο ναζιστικό μόρφωμα και αυτό ήταν η τέλεια ευκαιρία για τη Χρυσή Αυγή. Με λόγο ενάντια στο σύστημα, αλλά χωμένο πολύ βαθιά μέσα στους μηχανισμούς του, με ρητορική κατά του Μνημονίου και των δοτών πρωθυπουργών, αλλά με εξύμνηση των αντίστοιχων περιόδων στην ιστορία της χώρας, η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί -κυρίως διά της σιωπής- να επωφεληθεί από την πείνα και την εξαθλίωση των πολιτών.
Από την πληγωμένη δημοκρατία του δικομματισμού, δεν μπορεί και δεν πρέπει η επιλογή των πολιτών να εκφραστεί μέσα από τον ολοκληρωτισμό του φασισμού. Διότι με αυτή την επιλογή, την οποία εν πολλοίς δημιούργησε ο δικομματισμός και οι πολιτικές του, μόνο περισσότερος φόβος, διώξεις και φτώχεια πρόκειται να αναπαραχθεί. Η ίδια η ιστορία μας το έχει διδάξει και η ίδια η Χρυσή Αυγή το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπροστά στη δημοσκοπική άνοδο που τη φέρνει ένα βήμα από την είσοδό της στη Βουλή έχει αναγκαστεί να κρύβει με επιμέλεια την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος μόλις αντιλήφθηκε πως οι ερωτήσεις από τα ΜΜΕ θα αρχίσουν να ξεσκεπάζουν τη πραγματική πολιτική θέση του μορφώματος, έδωσε εντολή για άρνηση συμμετοχής σε κάθε προεκλογική πρόσκληση. Όπως αξιοσημείωτο είναι επίσης πως λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αναγκάστηκαν να καμουφλάρουν ακόμη και το σήμα τους, αλλάζοντας το φόντο από κόκκινο σε μπλε!

Ο βήχας και ο φασισμός δεν κρύβονται
Κι αν τα χιλιάδες δημοσιεύματα υπέρ του Χίτλερ και του φασισμού, μέσα από το περιοδικό του μορφώματος, αντικρούονται από την πλευρά τους με το επιχείρημα της «ιστορικής καταγραφής» (με περίεργη μονομέρεια) δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο και με τα βιβλία που (και) οι ίδιοι έχουν γράψει.
Οι εκδόσεις Αντεπίθεση είναι επιχείρηση που ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Μέσα από αυτή έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες βιβλία γνωστών και αγνώστων από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ακροδεξιό χώρο. Ανάμεσα στα βιβλία που διαφημίζει το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής ξεχωρίζει αυτό του Μιχαλολιάκου, ο οποίος σήμερα, υπό το φόβο διαρροής ψηφοφόρων παρουσιάζεται ως αρνητής αυτών που θαυμάζει και πρεσβεύει ο ίδιος και η ναζιστική οργάνωση: Από τις στάχτες του Βερολίνου στην «Παγκοσμιοποίηση» είναι ο τίτλος του βιβλίου με ευθεία αναφορά στην απογοήτευσή του για το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη και την ήττα των ναζί. Γράφει, λοιπόν, το 2008 ο... πατριώτης Μιχαλολιάκος με δόση ειρωνείας για την ήττα του φασισμού: «Στις 9 Μαΐου θα γίνει στη Μόσχα μία μεγάλη “φιέστα”. Θα γιορτάσουν τη νίκη της… “ελευθερίας”, την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών! Οι Έλληνες εθνικιστές στις 9 Μαΐου δεν έχουν να γιορτάσουν τίποτε»! Για τον Μιχαλολιάκο, λοιπόν, η ήττα του φασισμού δεν είναι γιορτή αλλά μάλλον μέρα λύπης και σεβασμού στα θύματα του ναζισμού.
Από τις ίδιες εκδόσεις (τότε με την ονομασία Ασκαλών), λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2002, κυκλοφορεί το βιβλίο Χίλια Χρόνια Χίτλερ. Μέσα από το βιβλίο, παρουσιάζεται η δράση του Λέον Ντεκρέλ και μία συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος το 1989 στους ομοϊδεάτες του στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή. Ποιος είναι ο Ντεγκρέλ; Το αναφέρουν οι ίδιοι με καμάρι: «Κατετάγη ως απλός στρατιώτης στα Βάφεν Ες-Ες και έφτασε να γίνει διοικητής της Μεραρχίας των Βαλλόνων εθελοντών, κερδίζοντας τις προαγωγές επ’ ανδραγαθία στο πεδίο της μάχης». Σκοτώνοντας, δηλαδή, εις το όνομα του Χίτλερ και του φασισμού. Μπορεί να σκότωσε και κάποιον από τους παππούδες μας.
Σε περίοπτη θέση στο βιβλιοπωλείο των «πατριωτών» της Χρυσής Αυγής διακρίνει κανείς το βιβλίο του θεωρητικού της φασιστικής προπαγάνδας, Γκέμπελς Από το Κάιζερχοφ εις την Καγγελαρίαν του Ράιχ όπως και το βιβλίο Ο λόγος για την επέτειο ανάληψης της Αρχής στο οποίο περιλαμβάνεται η ομιλία του Χίτλερ στο Βερολίνο με αφορμή την επέτειο από τα 9 χρόνια της ανάληψης της εξουσίας από τους ναζί στη Γερμανία.
Κατά τ’ άλλα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More