7 Μαΐ 2012

Κυβέρνηση αριστεράς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ


Συνεννόηση «πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς» θα επιδιώξει από σήμερα ο ΣυΡιζΑ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τα πρώτα αποτελέσματα, με τα οποία ο ΣυΡιζΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος των χθεσινών εκλογών.
Κυβέρνηση αριστεράς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ«Θα τιμήσουμε την εντολή του λαού και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για μία κυβέρνηση της Αριστεράς», τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμη πως για τον σκοπό αυτό «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα».

«Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για ανατραπεί η πορεία του μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «οι υπογραφές των δύο κομμάτων στο μνημόνιο απονομιμοποιήθηκαν και τα κόμματα που το υπέγραψαν είναι μειοψηφία».

Το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε, «παρ' ότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς, είναι ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ειρηνικής επανάστασης».


«Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας και αναξιοπρέπειας» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωπαϊκή ηγεσία - και «ιδίως η κυρία Μέρκελ», όπως είπε - οφείλει να αναγνωρίσει ότι η πολιτική της λιτότητας «έχει υποστεί συντριπτική ήττα».

«Ο λαός έδωσε εντολή να ξημερώσει νέα ημέρα χωρίς μνημόνια» τόνισε επίσης και επισήμανε ότι «ο λαός μας πλέον κατανοεί ότι η εθνική σωτήρια δεν περνάει από τα μνημόνια». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣυΡιζΑ έχει «πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως «η σημαντική ενίσχυση των ποσοστών του «δεν είναι επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά η επιβράβευση της πρότασης για μία κυβέρνηση της Αριστεράς». Σημείωσε τέλος ότι σε περίπτωση που τελικά ΝΔ και ΠαΣοΚ αποκτήσουν πλειοψηφία στη Βουλή, αυτό «θα οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει τη λαική βούληση».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει, απάντησε σε σχετική ερώτηση, «δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ενώ για τον ΣυΡιζΑ σημείωσε ότι συμφωνούν μόνο στα οικονομικά. Διαφωνούμε, επεσήμανε, σε εθνικά θέματα, όπως π.χ. αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα ελληνοτουρκικά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, που έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό, που θέλει να πάρει πίσω την Ελλάδα, η οποία είναι σκλαβωμένη στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και τα όργανά τους, έγινε κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι. Αλλαξε η μεταπολίτευση και τα κόμματα του παρελθόντος αποτελούν πλέον μία μειοψηφία που στηρίχθηκε σε προεκλογικό χρήμα, σε πλαστογραφίες και σε επιθέσεις κάτω από τη μέση, ανέφερε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας τελείωσαν και πλέον χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, πρόσθεσε, και καλούμε όλους να τις δουν και αν τις αποδέχονται, να τις στηρίξουν.

Ηδη, υποστήριξε ο κ. Καμμένος, υπάρχουν βουλευτές που φαίνεται ότι εκλέγονται και ακολουθούν διαφορετικό σκεπτικό από αυτό των ηγετών τους και αύριο, εκτίμησε, θα αλλάξει τελείως το πολιτικό σκηνικό... «Eμείς θα ακολουθήσουμε την επιταγή του Συντάγματος. Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς παίρνουν εντολές από τον Φούχτελ, τον Ράιχενμπαχ και τον Σόιμπλε», κατέληξε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης τεχνοκρατών απάντησε: «Ποια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Τους τεχνοκράτες τους διορίζουν οι τραπεζίτες όχι ο λαός».

ΚΚΕ

Την πρόταση του ΣυΡιζΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς απέρριψε με δηλώσεις της λίγο αργότερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, παραμένοντας στη θέση που είχε και προεκλογικά διατυπώσει το ΚΚΕ.

«Παραμένουμε στο όχι», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι μία κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει εφ’ όλης της ύλης προβλήματα και να επιστρέψει στον λαό τα κεκτημένα που του πάρθηκαν πριν από το μνημόνιο.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι θα σήμαινε «ριζική στροφή και τούμπα», απαράδεκτους συμβιβασμούς για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η κυρία Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ σημείωσε μικρή άνοδο, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είχε αυταπάτες πως θα έφθανε σε μεγαλύτερα ύψη.

Αφησε, τέλος, αιχμές για τον ΣυΡιζΑ, κάνοντας λόγο για «αναγεννημένες αυταπάτες».


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Επεισοδιακά ξεκίνησε την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας η Χρυσή Αυγή.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις αμέσως μετά τα αποτελέσματα των exit polls.
Επεισόδιο προκλήθηκε, ωστόσο, όταν λίγο πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου, μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησαν από δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι κατά την είσοδό του, με αποτέλεσμα όσοι αρνήθηκαν να υπακούσουν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Τελικά οι δηλώσεις του έγιναν σε ξένους δημοσιογράφους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Α. Σαμαρά, κάνοντας λόγο για συνέχιση της χούντας του μνημονίου, ενώ επιτέθηκε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης, ευχαρίστησε τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων πολιτών που τίμησαν τη Χρυσή Αυγή με την ψήφο τους παρά «τη λάσπη από τα μέσα ενημέρωσης και τις κίτρινες φυλλάδες», όπως είπε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό διακήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έφερε το κόμμα του στη Βουλή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα γίνει το αριστερό άλλοθι κανενός. Η εντολή των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι σαφής: Αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση με ανάπτυξη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο λαός καταδίκασε την επιλογή του μνημονίου και ανέτρεψε το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει, όπως είπε, την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

ΛΑΟΣ
«Οι όποιες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου πρέπει να κινούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε ένα πλαίσιο εθνικής υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Οπως ανέφερε, «με σεβασμό στην ψήφο του λαού ξεκαθαρίζουμε ότι θέσεις μας θα παραμείνουν σταθερές και εθνικά φερέγγυες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More