29 Απρ 2012

Δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτα ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτα ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΟ δικομματισμός καταγράφει τη μεγαλύτερη ίσως ήττα του σε πανελλαδικό επίπεδο


Η Β' Αθήνας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και παραδοσιακά διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων. Ετσι, τα ευρήματα των συνεχιζόμενων δημοσκοπήσεων που όμως δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν στις λεπτομέρειές του λόγω της σχετικής απαγόρευσης δημιουργούν ισχυρές ενδείξεις.

Οπως καταγράφει σήμερα και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο δικομματισμός καταγράφει τη μεγαλύτερη ίσως ήττα του σε πανελλαδικό επίπεδο στη Β' Αθήνας καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Σε κάποιες από αυτές πάντως η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει να φτάνει μετά βίας στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πέμπτο.
Οπως γίνεται σαφές, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του στη συγκεκριμένη περιφέρεια και αυτό έχει κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, στην Κοινωνική Συμμαχία και στους Οικολόγους Πράσινους.
Ο προφανής στόχος για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να καταφέρει να πείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων αυτών του 2009 να επιστρέψουν και πάλι στην κάλπη.
Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την αυτοδύναμη κάθοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου το κόμμα του οποίου καταγράφει στην περιφέρεια αυτή τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά.
Παράλληλα, όμως, στη λεωφόρο Συγγρού προβληματίζονται γιατί βλέπουν και ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό ποσοστό των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων της να κατευθύνεται προς τη Χρυσή Αυγή. Προφανώς όχι τόσο μεγάλο ποσοστό όσο στην Α' Αθήνας αλλά σημαντικότερο ίσως, με δεδομένη τη διαφορά του αριθμού των ψηφοφόρων στις δύο περιφέρειες.
Ενα τελευταίο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που αρνείται πλέον να απαντήσει στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More