1 Μαΐ 2012

Φετφά Καλαβρύτων για το ποιους θα ψηφίσουν


Μία πρωτοφανής παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας με αήθεις χαρακτηρισμούς κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της μητρόπολης. Όπως μεταδίδει το pheme.gr ο Μητροπολίτης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως την υπουργό Ανάπτυξης κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ την ίδια στιγμή έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η αήθης επίθεση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβόσιου κατά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλονος κ. Νίκου Σηφουνάκη. Τον χαρακτηρίζει «εχθρό των κληρικών» και ζητάει την καταψήφιση του: «Όσοι λοιπόν ψηφίσετε Σηφουνάκη, να τον χαίρεσθε! Θα ψηφίσετε ένα καταφρονητή της Εκκλησίας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος
Την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παροτρύνει με απροκάλυπτο τρόπο τους πιστούς να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, πλέκοντας το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν αμελεί βεβαίως να εκφράσει την άποψη του για την μορφή που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση της επομένη των εκλογών. Ο Αμβρόσιος τάσσεται αναφανδόν υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, καθότι, όπως σημειώνει, είναι οι μόνες βιώσιμες κυβερνήσεις!
Διαβάστε τον λίβελο Αμβρόσιου που με πηχιαία γράμματα τιτλοφορεί:
«ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Vs ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΘΕ!
Ο κ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!
Είμαστε προ των εκλογών. Ο καθένας μας θα κάνει την επιλογή του. Στο δίλημμα «ποιον να ψηφίσω»; o καθένας μας θα δώσει την προσωπική του απάντηση. Αυτό είναι το δικαίωμα εκάστου σε μια Δημοκρατική Χώρα. Και πρέπει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, διότι είτε η αποχή μας είτε η λευκή ψήφος δεν συμβάλλουν στο σχηματισμό μιάς αυτοδύναμης, συνεπώς δε και βιώσιμης, Κυβερνήσεως! Άλλωστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σχήματα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί και ακέραιοι άνθρωποι. Αυτούς πρέπει να επιλέξουμε, αυτούς πρέπει και να «σταυρώσουμε».
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!
Επειτα από τη γενική αυτή τοποθέτηση τώρα θέλουμε να αναφερθούμε σε μια ειδική περίπτωση. Πρόκειται για τον Έλληνα παπά. Αυτόν τον Ήρωα, πού μερικά πολιτικά σχήματα, αλλά και ωρισμένα πολιτικά πρόσωπα, τον περιφρονούν και τον ταπεινώνουν! Πως π.χ. να ξεχάσεις την κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ως Υπουργός Παιδείας καί λίγο… των Θρησκευμάτων, μετέτρεψε το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, βάζοντας σε ίση μοίρα τον Σωτήρα Χριστό και τόν δήθεν προφήτη Του Μωάμεθ; Πως να ξεχάσεις την κα Ρεπούση ή την κα Δραγώνα, οι οποίες προσπάθησαν να αλλοιώσουν τήν ιστορία μας; Ήταν άραγε αποτέλεσμα συνωστισμού η καταστροφή της Σμύρνης; Πως να ξεχάσεις επίσης τόν Αχαιό κ. Νικ. Τσούκαλη, ο οποίος με τις ψευδείς καταμηνύσεις του εναντίον μας στην Πολεοδομία Αιγίου, αναχαίτισε για τρία τόσα χρόνια την οικοδομική μας δραστηριότητα στον κοινωνικό τομέα; Πως πάλι μπορείς να ξεχάσεις την κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία με τον Νόμο 1 πρός 10 περί πεεριορισμού διορισμών ισοπέδωσε τον παπά με τον νεκροθάφτη; (Αναφερόμενοι στον νεκροθάφτη, δεν μιλάμε υποτιμητικά γιά τον επαγγελματικό αυτό κλάδο, ο οποίος κοινωνικά είναι τόσο χρήσιμος, αλλά στην εξίσωση αυτή φαίνεται καθαρά το ανοσιούργημα της κας Άννας). Ισοπέδωσε τον Παπά, που είναι λειτουργός του Υψίστου, μέ τόν νεκροθάφτη, που είναι δημοτικός Υπάλληλος!
Πως τέλος να ξεχάσεις τον απερίγραπτο εκείνο άνθρωπο κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τον άλλοτε Υπουργό των Οικονομικών, τον νεκροθάφτη της Ελλάδος, που κατέστρεψε ολοσχερώς την ελληνική οικονομία και εβύθισε στην απελπισία της ανεργίας, της ανέχειας και της πείνας μερικά εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών; Περιφρονεί λοιπόν τους πάντες και φέρεται με περιφρόνηση ακόμη και σε Αρχιερείς, όπως δήλωσε χθές μόλις ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος! «Ζήτησα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και αρνήθηκε. Με παρέπεμψε σε συνεργάτες του, οι οποίοι με ενέπαιξαν, οπότε αναγκάστηκα να αποστείλω ?γγραφο στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου, που δεν καταδέχθηκε να απαντήσει δυο λέξεις. Γιατί να περιφρονείται ο λαός Θεού καί μάλιστα μέσω του τοπικού Επισκόπου;» διερωτάται ο Σεβ. κ. Παύλος (βλ. εφημερίδα Δημοκρατία 29ης Απριλίου 2012, σελ. δ5). Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, ο Παπακωνσταντίνου, με τις διάφορες περικοπές μισθού, τις φορολογίες, τα χαράτσια κλπ. κατέστρεψε μισθολογικά και τον Έλληνα εφημέριο! Να ένα παράδειγμα: Ο ιερεύς μας στην Επαρχία Καλαβρύτων π. Σωτήριος Σ. έλαβε μισθό: 74 € τον Ιανουάριο, 100 € τον Φεβρουάριο, 200 € τον Μάρτιο καί 200 € δώρο τον Απρίλιο 2012!!!!! Να σημειωθεί, παρακαλώ, ότι έχει τέσσερα παιδιά και ως ιερεύς δεν μπορεί να ασκήσει ένα δεύτερο προσοδοφόρο επάγγελμα! Υπηρετεί στο χωριό και στερείται, όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι της υπαίθρου, τις ανέσεις της πόλεως! Δεν έχει σχολείο για τα παιδιά του, δεν έχει γιατρό, δεν έχει φαρμακείο, δεν έχει Supermarket! Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που -για τον εαυτούλη του- σε εποχή λιτότητος αγόρασε θωρακισμένο αυτοκίνητο Mercedes αξίας ενός εκατομμυρίου (1.000.000) € καταδίκασε τον Έλληνα Εφημέριο σε μισθό πείνας!
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
Οι Κληρικοί, λοιπόν, της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να σκεφθούν λίγο περισσότερο από τους λοιπούς ‘Ελληνες ψηφοφόρους, μαζί δε με τούς Κληρικούς καί όσοι αγαπούν την Εκκλησία. Οφείλουν να στοχασθούν λίγο παραπάνω καί μάλιστα να κάμουν επιλογή των προσώπων. Ιδιαίτερα μάλιστα οφείλουν να σκεφθούν με διάθεση τιμωρητική τον ασεβή και υπερφίαλο Υπουργό κ. Νικ. Σηφουνάκη, αυτόν ντε που επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του σε τροχονόμο, ένα αστυνομικό όργανο που σταμάτησε το όχημά του για να τον ελέγξει! ‘Εγραψαν τότε οι εφημερίδες «ο Σηφουνάκης σε ρόλο Γκοτζαμάνη!».
Αυτό βεβαίως δεν μας αφορά άμεσα! Μας ενδιαφέρει όμως ο άνθρωπος Σηφουνάκης, επειδή διακατέχεται από ένα μίσος κατά τών κληρικών της Εκκλησίας! Προσκυνάει μεν δουλικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά υβρίζει ασύστολα τον ταπεινό και αδύναμο Παπά! Γλύφει εκεί στο Φανάρι, φτύνει εδώ στη Λήμνο και αλλαχού! Αυτό το αντικληρικό πάθος, από το οποίον εμφορείται ο κ. Σηφουνάκης, το έχει επιδείξει και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Ήλθε λοιπόν ή ώρα της λογοδοσίας! Πρέπει να πληρώσει τό τίμημα με την περιφρόνηση του εκλογικού Σώματος. Οι Κληρικοί της Ελλάδος θα τον ψηφίσουν άραγε σήμερα; Θα τον ψηφίσουν, ερωτώ, σήμερα, για να τους εξοντώσει οικονομικά αύριο; Πρέπει να το σκεφθούν!
Αφορμή για το σημείωμα αυτό μας έδωσαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Μητροπόλεώς μας, αντιπροσωπεία των οποίων μας επισκέφθηκε για να μας μεταφέρει την ανησυχία του ιερού Κλήρου ως πρός το ζητημα της μισθοδοσίας των. Αναφέρθηκαν στις Δηλώσεις του Σηφουνάκη. Μας γνωστοποίησαν λοιπόν την απόφασή τους, ότι με Ανακοίνωσή τους πρός τούς Πολιτικούς Αρχηγούς θέτουν το ερώτημα περί της διατηρήσεως ή της καταργήσεως της μισθοδοσίας του ιερού Κλήρου, ώστε να δηλώσουν με σαφήνεια τι σκέπτονται επ’ αυτού.
Τους έδωσα την άδεια και την ευλογία μου, διότι ήσαν πολύ ανήσυχοι! Κυκλοφορεί η φήμη ότι τον Ιούνιο η όποια Κυβέρνηση κι αν σχηματισθή, θα καταργήσει την μισθοδοσία του Κλήρου. Τους ετόνισα, ότι ο Αρχηγός της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς -με πρόσφατη Δήλωσή του- ξεκαθάρισε τη θέση του, εξέφρασε μάλιστα τον σεβασμό του προς την Εκκλησία! Παρά ταύτα οι Κληρικοί μας δεν επείσθησαν! Ο φόβος πλανάται στις ψυχές τους.
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
Κατόπιν επιμόνου αιτήματός των, επαναφέρουμε στην επικαιρότητα παλαιότερα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον Υπουργό κ. Σηφουνάκη, όπου το μίσος του εναντίον των Κληρικών μας παρουσιάζεται ανάγλυφο! Διαβάστε και λάβετε τά μέτρα σας.
Ο Ιερός Κλήρος της Επαρχίας μας ζητεί από κάθε έντιμο ψηφοφόρο ανάμεσα στα κριτήριά του να βάλει ως προϋπόθεση καί το σεβασμό των υποψηφίων στο ματωμένο ράσο! Οι Κληρικοί μας ζητούν την προστασία των πιστών χριστιανών καί των γνησίων Ελλήνων πολιτών.
Όσοι λοιπόν ψηφίσετε Σηφουνάκη, να τον χαίρεσθε! Θα ψηφίσετε ένα καταφρονητή της Εκκλησίας!
Αίγιον, 30 Απριλίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».
Πηγή pheme.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More