16 Ιουν 2012

Ακριβότερο το καλάθι της νοικοκυράς παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση

Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Ανατιμήσεις που φτάνουν το 18% διαπιστώνονται στις τιμές πολλών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, παρά την πτώση της κατανάλωσης και την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι αυτό οφείλεται στις αυξήσεις που σημείωσαν διεθνώς οι τιμές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών από τον περασμένο Μάιο και οι οποίες ακόμα και σήμερα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προκύπτει ότι οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες βασικών προϊόντων είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι με την υψηλότερη ανατίμηση κατά 18,23% να παρουσιάζει η ζάχαρη.


Ακριβότερα σε σχέση με το 2011 πωλούνται τα αναψυκτικά (10%), οι μαρμελάδες (8%), τα κατεψυγμένα ψάρια (7,87%), οι χυμοί φρούτων (7,1%), η μαργαρίνη (7,29%), το αλάτι και τα μπαχαρικά (6,9%), τα αλλαντικά (6,3%) και το γάλα (6%).

Στη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται συνολικά 59 προϊόντα από τους κλάδους της διατροφής, των ειδών άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, ατομικής φροντίδας και αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More