27 Μαρ 2012

Προ των πυλών τα κέντρα κράτησης μεταναστών


Στην απόφαση για την άμεση κατασκευή 30 κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης στη σύσκεψη που είχε με τους περιφερειάρχες της χώρας για το μεταναστευτικό ζήτημα, τους ζήτησε να υποδείξουν το επόμενο δεκαπενθήμερο τους κατάλληλους χώρους της κατασκευής αυτών των κέντρων στις δέκα περιφέρειες της χώρας χωρητικότητας 1.000 μεταναστών το καθένα.
Από τη μεριά τους, κάποιοι περιφερειάρχες ανέφεραν ότι υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία των κέντρων παράνομων μεταναστών στις περιοχές τους, αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες. Υπέρ της δημιουργίας των κέντρων φιλοξενίας τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός.

Πάντως, στην περίπτωση που οι περιφερειάρχες δεν προτείνουν κάποιο χώρο για την εγκατάσταση των κέντρων, τότε ο κ. Χρυσοχοϊδης θα φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το υπουργείο ‘Άμυνας για να καθοριστεί η τοποθεσία που θα γίνουν.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επίσης ανέφερε ότι τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν εκταμιευθεί για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 – 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More