2 Μαρ 2012

Στον «αέρα» η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για το 2011

Στον «αέρα» η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για το 2011Χωρίς συγκεκριμένη απάντηση για το αν οι παραγωγοί θα λάβουν τα ποσά επιστροφής ΦΠΑ πάνω από 1.000 ευρώ, για προϊόντα που παρέδωσαν το 2011 με το ισχύον καθεστώς έφυγε από τη βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Μιλώντας μάλιστα στο paseges.gr τονίζει ότι η στάση των αρμόδιων υπουργών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ροντούλης στη βουλή οι αγρότες καλούνται, προκειμένου να λάβουν επιστροφή ΦΠΑ για το 2011, να προσκομίσουν αντίγραφο της επιταγής ή αποδεικτικό πληρωμής από τραπεζικά ιδρύματα.




«Δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο διότι τη μεν επιταγή την έδωσε και πήρε τα χρήματα και ποτέ δεν προνόησε να λάβει ένα αντίγραφο, ένα αποδεικτικό πληρωμής γιατί ποτέ κανένας δεν του είπε ότι για να πάρει επιστροφή ΦΠΑ, θα πρέπει να καταθέσει αυτά τα στοιχεία», πρόσθεσε ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας απευθυνόμενος στο Γιάννη Δριβελέγκα.


«Ζητάμε σαν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να μας πείτε ξεκάθαρα το εξής: Θέλετε να υπάρξει επιστροφή ΦΠΑ στον έλληνα αγρότη ή δεν θέλετε να υπάρξει επιστροφή ΦΠΑ και προσπαθείτε να βρείτε προσχήματα πάσης φύσεως προκειμένου να μην καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά;», ρώτησε ο κ. Ροντούλης, για να προκαλέσει την απάντηση Δριβελέγκα, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την εξουσία αύξησε την επιστροφή ΦΠΑ από το 7% στο 11%.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο paseges.gr ο κ. Ροντούλης η απάντηση είναι αόριστη και δεν αποκλείει, αυτό που οι αγρότες απεύχονται…


Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More