17 Δεκ 2011

Νέα διεθνή ενημερωτική καμπάνια του ναυτικού ομίλου

Ο ναυτικός όμιλος με αυτή τη διεθνή πρόσκληση ενημερώνει τις ιστιοπλοϊκές ομοσπονδίες σε πολλές  χώρες με σκοπό να γίνει προορισμός το Μεσολόγγι και να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή.
Πρόσκληση
                                                                                    
 Αγαπητοί φίλοι
Ο Ναυτικός Όμιλος Ι.Π Μεσολογγίου δραστηριοποιείται  σε μια περιοχή όπου από αρχαιότατων χρόνων κατοικείται και έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ναυσιπλοΐα .
Οι Αρχαίες Μυκηναϊκές Πόλεις  Πλευρώνα, Καλυδώνα, Αλίκυρνα , Χάλκεια και Οινιάδες  (ο μοναδικός σωζόμενος αρχαίος Νεώσοικος )  αποδεικνύουν την διαχρονική κατοίκηση. Συγκεκριμένα στο έπος Ιλιάδα ο Όμηρος αναφέρει  την συμμετοχή της Πλευρώνος υπό τον Βασιλέα Θώα στον Τρωικό πόλεμο με σαράντα πλοία. Στα «Αργοναυτικά» αναφέρεται  ο  Πλευρώνιος Αγκαίος  ως ο πρώτος μαθηματικός - αστρονόμος με σπάνιες γνώσεις ναυσιπλοΐας που ανέλαβε την κυβέρνηση της Αργούς  όταν ο κυβερνήτης Τίφυς πέθανε . Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο θαλάσσιο πεδίο δράσεως του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου  έγιναν δύο ιστορικότατες ναυμαχίες που καθόρισαν αναλόγως τις τύχες του κόσμου. 
Το 31μ.χ στο Άκτιο ‘έγινε η ιστορική ναυμαχία μεταξύ του Ρωμαϊκού στόλου υπό τον Οκταβιανό και του συμμαχικού στόλου υπό τον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα.

Το 1571μ.χ στην θαλάσσια περιοχή των Εχινάδων νήσων  στον Πατραϊκό κόλπο (Golfo di Lepanto-ακρωτήριο Σκρόφα) ναυμάχησε ο ενωμένος Χριστιανικός στόλος με τον Οθωμανικό, με πρωτοβουλία του Πάπα Πίου του Έ και υπό την διοίκηση του Δον Ζουάν του Αυστριακού,  ο Οθωμανικός στόλος είχε επικεφαλής  τον  Καπουδάν Πασά. Θα ήταν παράληψή μας να μην αναφερθούμε στους δυο παγκόσμιους προορισμούς τους Δελφούς και την Αρχαία Ολυμπία που απέχουν από το Μεσολόγγι δυο ώρες οδικώς.  
Ως Ναυτικός Όμιλος έχουμε αναπτύξει την Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης σε ικανοποιητικό βαθμό. Λειτουργούμε σχολή Ιστιοπλοΐας και πρόσφατα ιδρύσαμε και Ιστιοπλοϊκή Λέσχη. Πέραν αυτών έχουμε αναδείξει την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου σε προπονητικό κέντρο Κανόε Καγιάκ Ήρεμων Νερών, με τουριστικές διαδρομές σε ένα περιβάλλον εξαιρετικού φυσικού κάλους ( κωπηλασία ανάμεσα σε Ερωδιούς και Φλαμίνγκο και δυνατότητα παρατήρησης πουλιών).  Προχωρούμε ταχύτατα στην δημιουργία ενός  Διεθνούς  ναυταθλητικού κέντρου στον Πατραϊκό Κόλπο στην θέση Τουρλίδα  (βλ.συνημμένο χάρτη) και σας γνωρίζουμε ότι  θα εξυπηρετεί απολύτως τις ανάγκες της σύγχρονης ιστιοπλοΐας. (ελλιμενισμό, συντηρήσεις , εφοδιασμό κ.α) 
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την περιοχή μας .

                                 Με τιμή για το Δ.Σ του Ν.Ο.Μ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More