30 Ιουλ 2011

Πείτε "όχι" στο κάπνισμα

       Το κάπνισμα είναι εθισμός. Ενας από τους χειρότερους. Αν έχετε πάρει την απόφαση να το κόψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε. 

       1. Βρείτε μια δραστηριότητα για να απασχοληθείτε. Εάν καπνίζετε ασταμάτητα κάθε φορά που στρεσάρεστε, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε αυτή την αντανακλαστική ενέργεια με κάποια άλλη, που θα σας κάνει καλό. Προσπαθήστε να μη το ρίχνετε στο φαγητό όταν βρίσκεστε σε μέρη που καπνίζουν. Ξεκινήστε jogging, γυμναστήριο, τένις, κολύμπι, χορό, ό,τι τραβάει η ορεξή σας που θα σας βοηθάει να ηρεμείτε κάθε φορά που κάτι σας αγχώνει.
       2. Όταν συνειδητοποιήσετε πόσα λεφτά χαλάγατε για τα τσιγάρα σας, θα εκπλαγείτε. Κάντε ένα απλό πείραμα και βάλτε σε έναν κουμπαρά κάθε μέρα τα λεφτά που θα δίνατε για τσιγάρα. Μετρήστε τα μετά από τρεις μήνες και αγοράστε κάτι που σας αξίζει για την προσπάθεια και μόνο.

       3. Φρεσκάρετε το σπίτι σας. Μόλις πάρετε σοβαρά την απόφαση να κόψετε το κάπνισμα, κάντε ένα γερο καθάρισμα στο σπίτι σας. Συνήθως τα σπίτια των καπνιστών έχουν απορροφήσει τη μυρωδιά του καπνού. Πλύντε κουρτίνες, τραπεζομάντιλα, σεντόνια, μαξιλάρια. Αν το αντέχετε οικονομικά, βάψτε και τους τοίχους. Θα εκπλαγείτε με τον αέρα φρεσκάδας και υγείας που θα μυρίσει το σπίτι σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More