15 Απρ 2011

Επίθεση σε Νομπελίστα στην Πάτρα


Επεισόδιο με νομπελίστα στην Πάτρα by aggelosandreou
Με ξύλινο ρόπαλο, προσπάθησε άγνωστος νεαρός να χτυπήσει το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, το βραβευμένο με Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας, καθηγητή Τζέιμς Γουότσον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο προκλήθηκε από αντιεξουσιαστές οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για κάποιες δηλώσεις του νομπελίστα, σύμφωνα με τις οποίες οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς.
"Η επιθυμία μας να αποδίδουμε ίσες νοητικές ικανότητες (σε όλους) σαν να πρόκειται για μια παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας δεν αρκεί για να το κάνουμε αυτό" είχε γράψει στο παρελθόν...
Χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία δικαιολογία για το συμβάν, τα έργα και οι ημέρες του Νομπελίστα, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στο παρελθόν.
Κατά καιρούς έχει εκφράσει απόψεις για τις γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτες από φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο Γουάτσον έχει κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά του προς τους συνεργάτες του και τους επιστήμονες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.
Το επεισόδιο και η αποχώρηση
Την ώρα που μιλούσε ο καθηγητής, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στον χώρο του συνεδριακού κέντρου και ένας εξ αυτών, φορώντας κουκούλα, πλησίασε τον καθηγητή και επιχείρησε να τον χτυπήσει με το ξύλινο κοντάρι.
Τότε επενέβησαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και εμπόδισαν τον νεαρό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ίδιοι ελαφρά.
Στη συνέχεια η ομάδα των αγνώστων αποχώρησε, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βραβευμένος καθηγητής είναι καλά στην υγεία του.

 Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον ίδιο το διευθυντή της ασφάλειας, ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά για το συμβάν από τον πρύτανη του πανεπιστημίου.
Το θέμα πάντως θα διερευνηθεί και πειθαρχικά από την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, που ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν από τον κ. Γουότσον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More