19 Απρ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής "Δ. Σολωμός" - Τοποθέτηση.


Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 15.4.2011

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, δια του δημοσιεύματος  της εφημερίδας «Αιχμή» (6.4.11, αρ. φύλλου 2823), την δημοσιοποίηση των προθέσεων του αρχιμουσικού της Δημοτικής φιλαρμονικής Ι.Π. Μεσολογγίου κυρίου Χρ. Βλαχογιάννη, σχετικά με μία ενδεχόμενη μουσική συνεργασία με τον Σύλλογό μας.
                Συμμεριζόμενοι απολύτως την πεποίθηση πως μια τέτοια συνεργασία θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την πόλη μας, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως αποτελεί πάγια θέση και επιδίωξή μας η συνεργασία με κάθε φορέα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του πολιτιστικού (και όχι μόνο) επιπέδου της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.
                Έχοντας τη βεβαιότητα – ιδιαιτέρως και μετά την συνέντευξη του μαέστρου κυρίου Χρ. Βλαχογιάννη – ότι αποτελεί κοινή μας πεποίθηση πως η συνεργασία αποτελεί μονόδρομο προς την πρόοδο, κάνουμε γνωστό ότι τόσο ο Σύλλογός μας, όσο και ο κύριος Βλαχογιάννης, ως πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π Μεσολογγίου,  έχουμε προβεί ήδη  σε εκείνες τις ενέργειες που θα θεμελίωναν τέτοιες συνεργασίες.
                Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά μας να βρούμε λύση στο πρόβλημα στέγασης του Μουσικού  Σώματος του Συλλόγου μας, έχουμε καταθέσει έγγραφο αίτημα στον κύριο Βλαχογιάννη, αλλά και στο Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ώστε να μας παραχωρηθεί το παλαιό κτίριο του εν λόγω συλλόγου επί της οδού Σταυροπούλου.
                Η ανταπόκριση του κυρίου Βλαχογιάννη, αλλά και κάποιων εκ των μελών του Δ.Σ. υπήρξε σε προφορικό επίπεδο άμεση και κατ’ αρχήν θετική, σε σημείο που να διατηρούμε την βεβαιότητα ότι απομένει μόνο η τυπική επικύρωση της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού.
                Νοιώθοντας πως η κατ’ αρχήν συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων θεμελιώνεται έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευελπιστούμε πως παρόμοιες συνεργασίες θα επαναληφθούν, τόσο μεταξύ σωματείων, όσο και με τον Δήμο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως παρά την πάγια θέση μας ότι οι συνεργασίες δεν συνάπτονται μέσα από πρωτοσέλιδα εφημερίδων, παραβαίνουμε εξαιρετικά αυτή την αρχή μας, ώστε να κάνουμε γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο πως είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που θα ωφελήσει την πόλη μας, αρκεί οποιαδήποτε πρόταση να κατατεθεί εγγράφως και να αποτελέσει πεδίο γόνιμων συζητήσεων και επεξεργασίας, προκειμένου να τεθούν οι στόχοι, να αποφασιστεί κοινή δράση και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη. Προηγηθείσης μιας τέτοιας διαδικασίας, είμαστε βέβαιοι ότι το αναγνωστικό κοινό θα χαρεί να πληροφορηθεί την επίτευξη της όποιας συνεργασίας από τις εφημερίδες.
                Νοιώθοντας πως η παρουσία διαφορετικών μουσικών κυττάρων στην πόλη μας προδιαγράφει μια γόνιμη περίοδο για τα πολιτιστικά δρώμενα του Μεσολογγίου, δηλώνουμε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκ του γραφείου τύπου
Του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
«Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More