3 Δεκ 2010

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Στο έλεος του καιρού παραμένει η βόρεια Ευρώπη από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ προβλέπεται επιδείνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ή σε οδικά δυστυχήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας των δρόμων.
Η θερμοκρασία στην Πολωνία τις τελευταίες ημέρες έπεσε στους -33 βαθμούς Κελσίου και οι αρχές ενημερώνουν ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι κυρίως άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο.
Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν τρεις νεκρούς. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε οδικά ατυχήματα στη Γερμανία.
Χιλιάδες άνθρωποι που ταξίδευαν με το τρένο στη Γερμανία εγκλωβίστηκαν τη νύχτα στα βαγόνια τους ή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δρομολογίων.
Οι αρχές στο Βερολίνο μοίραζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας φαγητό στους σταθμούς του μετρό προσφέροντας παράλληλα καταφύγιο στους άστεγους της πόλης.
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως αυτό του Λονδίνου, του Παρισιού, του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.
Το αεροδρόμιο του Κάτγουικ άνοιξε και πάλι σήμερα καθώς έμεινε κλειστό για δύο ημέρες, ωστόσο οι ταξιδιώτες ενημερώνονται ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.
Παρόμοιο το σκηνικό και με τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Σκοτίας.
Μεγάλες καθυστερήσεις αναμένονται και στα δρομολόγια των τρένων Eurostar με τους αρμόδιους να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια διαθέσιμα και πως τα προβλήματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Κυριακή.
Προβλήματα παρατηρούνται και στου αυτοκινητόδρομους με την Δανία να κινητοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες οδηγούς, ενώ στους αυτοκινητόδρομους του Βελγίου αναφέρθηκαν μποτιλιαρίσματα που έφταναν και τα 650 χιλιόμετρα.
Ο παγωμένος αέρας από της Σιβηρία έριξε τις θερμοκρασίες κατά 5 με 10 βαθμούς Κελσίου κάτω από το συνηθισμένο για την εποχή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Και στα Βαλκάνια πολλά είναι τα προβλήματα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Συγκεκριμένα στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και τη Σερβία περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More