13 Οκτ 2010

Τοπικές βροχές με Αφρικανική σκόνη σε όλη τη χώρα

Posted Image

Οι τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και το γεγονός ότι ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς την περιοχή μας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More