16 Οκτ 2010

Εθισμένοι στο διαδίκτυο εμφανίζονται οι νέοι

Αρκετά εθισμένοι εμφανίζονται οι νέοι, στο διαδίκτυο, καθώς το 54% το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με έρευνα, που...

πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πανοράματος.
Η έρευνα εντάχθηκε στο πλάισιο εκστρατείας του δήμου, για την πρόληψη από τον εθισμό στο ίντερνετ και σε αυτήν πήραν μέρος 500 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 11-16 ετών.

Κατέδειξε δε, ότι η συνηθέστερη χρήση του διαδικτύου από τους νέους, είναι το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών σε ποσοστό 89%, ενώ ακολουθεί η χρήση του email με ποσοστό 76%.

Δημοφιλής είναι επίσης και η χρήση του ίντερνετ, για διαδικτυακά παιχνίδια βίας, καθώς στις ηλικίες 14-16χρονών, το 55,4% των εφήβων, απασχολούνται σε αυτά σχεδόν καθημερινά, ενώ η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων αυτών αγγίζει μόνο το 11% στις ηλικίες 11-13χρονών.

Η συμμετοχή των εφήβων, σε ιστοχώρους επικοινωνίας, όπως το facebook ή σε chatrooms φτάνει το 59%.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι το 26% των εφήβων, δηλαδή 1 στους 4 εφήβους χρησιμοποιεί το ίντερνετ για την αναζήτηση σεξουαλικών θεμάτων.

Το 58% το χρησιμοποιεί για εκπαιδευτικούς λόγους και αναζητά πληροφορίες για εργασίες και επιστημονικές μελέτες, ενώ το 52% αυτών, αναζητά πληροφορίες για φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χρήση του ίντερνετ για ηλεκτρονική ενημέρωση της ειδησεογραφίας, για ηλεκτρονικές αγορές και για τυχερά παιχνίδια, δεν ξεπερνά στους εφήβους το 25%.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του γραφείου βορείου Ελλάδος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ιατρό Ελένη Δουλιανάκη, η εκστρατεία του δήμου Πανοράματος στοχεύει, στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, για τους τρόπους πρόληψης του ''εθισμού'' στο διαδίκτυο και στην ενημέρωση των γονέων τους, για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More