14 Σεπ 2010

Γυναίκες: όσο πιο πολλά βγάζουν τόσο πιο εύκολα χωρίζουν




Μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι όταν μια γυναίκα βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα της χωρίζει πιο εύκολα.


Η έρευνα που διεξήχθη σε μια περίοδο διάρκειας 25 ετών αφορούσε περισσότερους από 2.500 γάμους και απέδειξε ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές που συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του σπιτιού σε σύγκριση με το σύντροφο τους είναι πιο εύκολο να πουν το «ναι» στο χωρισμό.



Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κορνέλ ομολογούν πως οι αιτίες δεν είναι σαφείς ακόμα αφού πολλοί λόγοι θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα στατιστικά ευρήματα: «Ίσως ο πληγωμένος αντρικός εγωισμός να δημιουργεί εντάσεις στη σχέση όταν η σύζυγος κερδίζει το ψωμί της οικογένειας»λέει ο καθηγητής ψυχολογίας Τζέι Τίτσμαν.


Μάλιστα, συμπληρώνει λέγοντας: «Υπάρχει το ενδεχόμενο επίσης οι γυναίκες να νιώθουν ανώτερες και να αντιδρούν αρνητικά απέναντι στο σύντροφο τους όταν κερδίζουν περισσότερα. Μπορεί να νιώθουν ότι τον τρέφουν και ως εκ τούτου να τον υποτιμούν και να τον περιφρονούν».


Οι ερευνητές του Κορνέλ λένε πάντως ότι η ιδανική «συνταγή» για έναν σταθερό, ευτυχισμένο γάμο θέλει τον άντρα να κερδίζει το 60% του οικιακού εισοδήματος και τη γυναίκα το υπόλοιπο 40%. «Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όταν ο άνδρας έχει μεγαλύτερο μισθό ο γάμος αποκτά πιο γερά θεμέλια» συμπληρώνει ο δρ Τίτσμαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More