27 Σεπ 2010

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Βρίσκεται ανοιχτά των ακτών του Kent και είναι ήδη σε λειτουργία, παράγοντας ενέργεια.

Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρία Vattenfall, από τις μεγαλύτερες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, οι 100 ανεμογεννήτριες θα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρισμό, σε περισσότερα από 240.000 σπίτια.

Η δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αναδεικνύει τη σημασία που δίνει η Βρετανική κυβέρνηση στο θέμα της παραγωγής ενέργειας.

Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, «με αυτό τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε περισσότερο ασφαλείς, αντιμετωπίζοντας τα σοκ που είχαμε βιώσει στο παρελθόν στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου» και κατέληξε λέγοντας «αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Οι εργασίες για την κατασκευή του αιολικού πάρκου διήρκεσαν δύο χρόνια και το συνολικό κόστος ανήλθε σε 780 εκατ. λίρες. Οι ανεμογεννήτριες έχουν ύψος 115 μέτρα και καταλαμβάνουν έκταση άνω των 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις, με το έργο αυτό θα αυξηθεί η -αιολική- ενεργειακή επάρκεια της χώρας κατά 30%, συμβάλλοντας στην επίτευξη των αυστηρών στόχων που έχουν τεθεί από την ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν γύρω στα 250 αιολικά πάρκα στη Μ. Βρετανία, 13 εκ των οποίων είναι θαλάσσια, με το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών να είναι οριακά κάτω από τις 3.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More