20 Ιαν 2023

Το συμβάν του Σωματείου Εργαζομένων Μεσολογγίου του γεν. γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου!

Χθες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη παραλογισμού και ακραίας έκφρασης αντιδημοκρατισμού του δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

 c12-1

Μετά τα συνεχή γεγονότα που διαδραματίζονται με την δημοτική αρχή Μεσολογγίου, ο Γενικός Γραμματέα του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τσούνης συνεπικουρούμενος συλλογικοτήτων εργαζομένων και συγκεκριμένα, εκπροσώπου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Αιτ/νίας, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, είχε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της μείζονος, της ελάσσονος Αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ιεράς Πόλη Μεσολογγίου (τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη), καθώς και τους Εργαζομένους στην καθαρότητα, το πράσινο, τις σχολικές μονάδες. Στο τέλος των συναντήσεων ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το ραντεβού κλείστηκε για τις 14:00, αλλά «άμισθος» συνεργάτης μας πληροφόρησε ότι μόνο τρείς (3) εκπροσώπους μπορεί να δεχτεί, ο δήμαρχος, λόγο covid, γιατί μετά θεωρείται σύσκεψη!. Στην συνέχεια προτάθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ η συνάντηση να γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (αφού υπήρχε πρόβλημα ατόμων;) αλλά και πάλι εμμονικά η επωδός μέσω τρίτων (άμισθων και μη), του δημάρχου κ. Λύρου, ήταν η ίδια: «μέχρι τρία άτομα λόγω covid καθώς παραπάνω είναι σύσκεψη»!. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι στο χώρο παραβρισκόταν η Δημοτική Αστυνομία η οποία είχε κληθεί από τον δήμαρχο. Τελικά μετά την άρνηση του δημάρχου να μας δεχτεί, του διαβιβάσαμε πάλι μέσω των τρίτων την διαμαρτυρία μας και παράλληλα πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Εργαζομένων, όπου και φυσικά δεν εμφανίστηκε (πολλοί οι εργαζόμενοι, βλέπετε). Κατά την αποχώρηση μας διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι εκτός από την Δημοτική Αστυνομία είχε κληθεί και η Ελληνική Αστυνομία από τον δήμαρχο Μεσολογγίου.

Ο δήμαρχος ζήτησε την αρωγή της Δημοτικής και της Ελληνικής αστυνομίας (ευτυχώς δεν έφερε τα ΜΑΤ), αλήθεια για ποιο λόγο; τι φοβόταν; Ποιο ή τι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει; τον διάλογο; την άλλη άποψη; τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων; τον εαυτό του; το αδιέξοδο της πολιτικής του; γιατί κρύβεται; γιατί τις απόψεις του τις μεταφέρουν «άμισθοι» τρίτοι; ας μας πει πραγματικά τι ήταν αυτό που φοβήθηκε, γιατί οι εκπρόσωποι των φορέων απλά παραβρίσκονταν στον χώρο περιμένοντας την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Φαίνεται τελικά ότι εκφοβισμός και η τρομοκρατία της δημοτική αρχής υπερτερούν του διαλόγου και της συνεργασίας. Προφανώς κάπως έτσι εξηγούνται μια σειρά γεγονότων τα τελευταία τρία χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής, προπηλακισμοί συναδέλφων, χειροδικίες, πιέσεις, εκφοβισμοί, «bulling», απαξίωση, κλπ, από τα σοβαρότερα, όπως το χθεσινό, μέχρι και για τα πιο απλά, όπως ένα like στο fb.

Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες πρακτικές του δημάρχου Μεσολογγίου ενάντια σε Δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων. Στις Δημοκρατίες ακόμη και οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές και δημιουργικές, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Άλλα καθεστώτα είναι που καταδικάζουν και δαιμονοποιούν την «άλλη» άποψη και καταφεύγουν σε αστυνομοκρατίκες λύσεις. Στην Ελλάδα του 2023 τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές από Αιρετό εκπρόσωπο πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της κοινωνίας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στην «Ιερά Πόλη».

Και επειδή η συζήτηση και ο διάλογος με όρους δημοκρατίας δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν, εμάς σίγουρα δεν μας φοβίζει, μετά τα τραγελαφικά γεγονότα που περιγράφηκαν, ενώπιων όλων των εργαζομένων, Δημοτικών Συμβούλων και αντιδημάρχων που παραβρέθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εργαζομένων, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ απεύθυνε ανοιχτό αίτημα προς την δημοτική αρχή και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση και λειτουργία του Δήμου, όπως ο εσωτερικός έλεγχος, η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, η απαξίωση των υπηρεσιών, οι πιέσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης του προσωπικού, κλπ, να τεθούν ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοί το αποδέχτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, Για να δούμε ο δήμαρχος, ως πότε θα κρύβεται;

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν πέρασε και δεν θα περάσει, όλοι ενωμένοι δίνουμε και θα δώσουμε ακόμη περισσότερο το μήνυμα προς τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, κάθε φορά δυναμώνουμε περισσότερο.

Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία χθες στο δικαστήριο ο δήμαρχος Μεσολογγίου, κρύφτηκε για μία ακόμη φορά, καθώς δεν εμφανίστηκε σε δικάσιμο εναντίον του για παράβαση των διατάξεων περί υγιεινής και ασφάλειας των Εργαζομένων, όπως και την Τρίτη 10-1-22 που κρύφτηκε πάλι σε δικάσιμο εναντίον του για την μη απόδοση ων Μέσων Ατομικής Προστασίας στους Εργαζομένους, όπως και στην δικάσιμο του Νοεμβρίου που πάλι κρύφτηκε η αντιδήμαρχος αυτή την φορά για δικάσιμο με την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών κλπ . Αρχίζει και τους γίνεται συνήθεια… το «όλα στο Φως» τελικά έγινε όλα στο σκοτάδι και … το «μαύρο» θα … πέσει βαρύ … τελικά.

14-1-2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More