28 Απρ 2022

Στην εποχή της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης, κάθε σύγκρουση είναι εκ των πραγμάτων παγκόσμια

 

Το παράδοξο του AUKUS και το φιάσκο της εξωτερικής πολιτικής της Αυστραλίας στον Νότιο Ειρηνικό πριν από τις επερχόμενες εκλογές της χώρας.


Ελιζαβέτα Αντόνοβα (Elizaveta Antonova) δημοσιογράφος επί διεθνών θεμάτων

Δημοσιεύτηκε στο International Affairs.

Ο κόσμος βιώνει έναν ισχυρό πολιτικό, οικονομικό, αμυντικο-στρατιωτικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Αυτός έχει επηρεάσει και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Ωκεανίας. Ενώ η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της συμμαχίας AUKUS, η ΛΔΚ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση των δεσμών της με τις Νήσους Σολομώντα. Ωστόσο, οι διπλωματικές επιτυχίες της Κίνας ενδέχεται να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Αυστραλία, όπου τον Μάιο του 2022 θα διεξαχθούν ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο Άρτιομ Γκάριν (Artyom Garin), επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου για τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και την Ωκεανία του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, μας μίλησε για το παράδοξο της AUKUS, το διπλωματικό φιάσκο της Αυστραλίας και την ανάπτυξη ενός νέου γεωστρατηγικού περιβάλλοντος στον Νότιο Ειρηνικό. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο εξειδικευμένη σε διεθνή θέματα Ελιζαβέτα Αντόνοβα.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Στην εποχή της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης, κάθε σύγκρουση είναι εκ των πραγμάτων παγκόσμια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More