8 Μαρ 2022

Στην πρώτη γραμμή της πολεμικής εμπλοκής σέρνει τη χώρα ο Μητσοτάκης!

  ΗΠΑ: Στέλνουν στην Ελλάδα αεροσκάφη ΝΑΤΟικού ανεφοδιασμού με 150 άτομα προσωπικό!

 

Αεροσκάφη ανεφοδιασμού (ιπτάμενα τάνκερ) με το απαραίτητο στρατιωτικό προσωπικό στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.  

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι άλλοι 500 Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Ευρώπη για να ενισχύσουν την πλευρά του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας.

Ο  Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι οι νέες στρατιωτικές αναπτύξεις περιλαμβάνουν αεροσκάφη ανεφοδιασμού KC-135 από την αεροπορική βάση Fairfield στο Spokane της Ουάσιγκτον στην Ελλάδα, μαζί με 150 άτομα προσωπικό για υποστήριξη ανεφοδιασμού. 

Επίσης, ένα κέντρο επιχειρήσεων αεροπορικής υποστήριξης που αποτελείται από 40 στρατιώτες από το Fort Stewart της Γεωργίας, αναπτύσσεται στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Και 300 Αμερικανοί υπάλληλοι αναπτύσσονται στη Γερμανία για να δημιουργήσουν μια βάση πυρομαχικών από το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας και μια εταιρεία συντήρησης υποστήριξης από το Fort Stewart.

Οι επιπλέον στρατιωτικές αποστολές γίνονται, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, για να υποστηριχθεί η αποστολή των 7.000 στρατιωτών στην ανατολική Ευρώπη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είπαμε προηγουμένως, όταν αναπτύξαμε τις επιπλέον 7.000, ότι θα υπήρχαν συσχετισμένοι ενεργοποιητές μαζί τους. Αυτό είναι μέρος αυτής της υποστήριξης».

Η ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου επιβεβαιώνει ακόμα ότι δεν έχει ταβάνι για την κυβέρνηση η εμπλοκή της χώρας και οδηγεί το λαό σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια αφού μετά  την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον ερχομό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρυ Τρούμαν» στο Βόρειο Αιγαίο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερς που έχουν αποστολή να υποστηρίζουν τα νατοϊκά στρατεύματα στη Ρουμανία.

Φαίνεται πως η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία είναι στην πρώτη γραμμή των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. 

(Πηγή: CNN)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More