24 Δεκ 2020

Folli Follie και οικογένεια Μητσοτάκη

 

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το σκάνδαλο της Folli Follie, καθώς όσο πιο ψηλά ανεβαίνει το ζήτημα στα φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα, τόσο πυκνώνουν τα ερωτήματα ένθεν κακείθεν. Ωστόσο, την ώρα που από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη και το κόμμα προχωρούν σε απαντήσεις αλλά και στην διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων, όλο και περισσότερα ερωτήματα μένουν αναπάντητα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Φιλικές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένεια Κουτσολιούτσων, ενώ η Μαρέβα Γκραμπόβσκι φέρεται να χρηματοδοτεί εταιρεία του υιού του επιχειρηματικού ζευγαριού.


Ολοένα και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν από τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση της Folli Follie και το σκάνδαλο των πλαστών οικονομικών στοιχείων της εταιρείας που μεσουρανούσε εντός και εκτός συνόρων επί δεκαετίες. Η δημοσιοποίηση των αναφορών της PwC για «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες», αναφορικά με τα ηλεκτρονικά μηνύματα διευθυντικού στελέχους προς τον ιδιοκτήτη Κουτσολιούτσο για «επαφές» με πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένει στο περιθώριο των συστημικών μέσων ενημέρωσης, με το κόμμα της κυβέρνησης να σπεύδει σε ανακοινώσεις για τα δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση και τα ερωτήματα για το «80άρι» που φέρεται να αναφέρεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας απάντησε με ανακοίνωσή του, σηκώνοντας το γάντι και υποστηρίζοντας πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου», και προαναγγέλλοντας πως «τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω».

Το γάντι, με τη σειρά της, σήκωσε και η Νέα Δημοκρατία, επανερχόμενη το βράδυ της Τρίτης στο ζήτημα, και σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως «μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδέχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα € 80.000 πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας», και απευθύνοντας τα ερωτήματα «για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση, καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής;», καταλήγοντας «Θεωρείται και αυτό κανονικό για το “μαγαζί”;».

Την Τετάρτη, συνέχεια στα δημοσιεύματα ήρθε από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου Τύπου, με το documentonews.gr να αναδεικνύει μία οικογενειακή σχέση που στο παρελθόν αποκάλυπτε και το ThePressProject. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τα εγκαίνια καταστήματος της Folli Follie στο Πεκίνο το 2007 από την τότε υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο The Press Project

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More