25 Νοε 2020

Σκληρή συμπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ – “Ναι” υπό προϋποθέσεις στην κρατική χρηματοδότηση της Aegean

Cash boost proposed for Aegean Airlines | Business | ekathimerini.com

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία και ΜΕΘ, έχει όμως λεφτόδεντρα για να μπουκώσει με ζεστό κρατικό χρήμα τα κανάλια, τις τράπεζες και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τα διόδια. Επόμενος στη λίστα του κράτους, που εκπληρώνει σαν Άγιος Βασίλης κάθε επιθυμία των επιχειρήσεων, ήταν η Aegean, που θα ενισχυθεί με 120 εκατομμύρια ευρώ…

Ναι αλλά η αντιπολίτευση τι κάνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει για άλλη μια φορά πλάτη, σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, στην πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει εύλογη την απόφασή της και λέει “ΝΑΙ” στη χρηματοδότηση, αρκεί να μπουν όροι και προϋποθέσεις.

Ποιοι είναι αυτοί;

1ον: Να αποκτήσει το Δημόσιο μετοχές -και όχι μόνο δικαιώματα.
2ον: Να διατηρηθούν οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, γιατί δε δείχνει την ίδια ευιασθησία και αντανακλαστικά για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι στο χείλος της καταστροφής και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ή πήραν απλώς δάνεια που αυξάνουν το ιδιωτικό χρέος τους.

Το κλασικό αφήγημα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ σε δύο άξονες.

-Υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα και την θέλουμε. Και θα την μπουκώσουμε με ζεστό κρατικό χρήμα, αρκεί να μην κάνει απολύσεις.
-Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Το μέλλον ανήκει στις ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Μελλοντικά ίσως μας πουν πως είναι κάποια ιδιαίτερη μορφή μετάβασης στον σοσιαλισμό -για αυτόν αγωνιζόμαστε όλοι άλλωστε…

Με τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση, τύφλα να έχει η κυβέρνηση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More