5 Οκτ 2020

Συντριπτικά τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής «Χρυσής Αυγής» (6 ΒΙΝΤΕΟ – 18 ΦΩΤΟ)

 

Ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη, υπενθυμίζουμε μια σειρά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τα «αναγνωστέα» της δικογραφίας, τα οποία είχε δημοσιεύσει το portal 902.gr κατά τη διάρκεια της δίκης και αποτελούν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία για τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής…

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με 68 κατηγορούμενους (την ηγεσία και μέλη της) άρχισε στις 20/4/2015 και -ύστερα από σημαντική καθυστέρηση, για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες- οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, καθώς την Τρίτη 7 Οκτώβρη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Την ίδια μέρα, Συνδικάτα, Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς καλούν σε συγκέντρωση με σύνθημα: «Οι ναζί στη φυλακή». Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 π.μ. στο σταθμό μετρό «Αμπελόκηποι». 

Η διαδικασία της δίκης ολοκληρώθηκε σε 453 δικάσιμους. Εξετάστηκαν 131 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, 16 μάρτυρες που πρότεινε η Πολιτική Αγωγή, 69 μάρτυρες υπεράσπισης (από τους 265 που είχαν αρχικά προταθεί!) και αναγνώστηκαν εκατοντάδες έγγραφα του κατηγορητηρίου, καθώς και έγγραφα που προσκομίστηκαν και από τις δύο πλευρές. Μεταξύ των αναγνωστέων εγγράφων συμπεριλαμβάνονταν χιλιάδες αποκαλυπτικά κείμενα, βίντεο, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα κ.ά., τα οποία αφορούσαν τη ναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Η εξέλιξη της δίκης σε ό,τι αφορά το χρόνο που διήρκεσε θα ήταν διαφορετική, εάν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει από την αρχή τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση της υπόθεσης. Η αποκλειστική απασχόληση των μελών του δικαστηρίου και η διεξαγωγή της στο Εφετείο, μέτρα που ζητούσε από την αρχή η Πολιτική Αγωγή, αποδείχθηκε -όταν εφαρμόστηκαν τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια της δίκης- πως ήταν και αναγκαία και εφικτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα χρόνια οι δικάσιμες δεν ξεπερνούσαν τις τέσσερις με πέντε τον μήνα.

Τα κρινόμενα αδικήματα είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ στο πλαίσιο της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών επίσης στο Πέραμα και πλέον αυτών το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της διεύθυνσής της από τους κατηγορούμενους της ηγεσίας της.

Για τη διερεύνηση των αδικημάτων της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εξετάστηκαν και δεκάδες άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές, αντιφασίστες, προοδευτικούς ανθρώπους, μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

Με την καθοριστική συμβολή της Πολιτικής Αγωγής αναδείχτηκαν τόσο η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ως κινητήρια δύναμη των εγκλημάτων αυτών όσο και η δομή, λειτουργία και δράση της. Κατόπιν της γνωστής, απαράδεκτης και προκλητικής εισαγγελικής πρότασης, δόθηκε ο λόγος στην Πολιτική Αγωγή, η οποία τοποθετήθηκε σε όλα τα παραπάνω, απέδειξε το κατηγορητήριο και κατέρριψε τεκμηριωμένα τόσο την ίδια την εισαγγελική πρόταση, όσο και τους σαθρούς ισχυρισμούς της Υπεράσπισης που η εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε.

Στην ομάδα της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συμμετείχαν οι Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Ελένη Ζαφειρίου (η οποία συνταξιοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης και έτσι δεν μπόρεσε να αγορεύσει), Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, Μάνος Μαλαγάρης, Τάκης Σαπουντζάκης και Χάρης ΣτρατήςΜπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις αγορεύσεις τους. 

Ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη, υπενθυμίζουμε μια σειρά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τα «αναγνωστέα» της δικογραφίας, τα οποία είχε δημοσιεύσει το portal «902.gr» κατά τη διάρκεια της δίκης και αποτελούν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία για τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής», για τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη «Χρυσή Αυγή», για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των κομμουνιστών στο Πέραμα κ.λπ.

Ομολογίες του ναζιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής

Στο βίντεο πάνω περιλαμβάνονται ντοκουμέντα, όπου απεικονίζεται ο επικεφαλής του ναζιστικού μορφώματος, Ν. Μιχαλολιάκος, να λέει ότι «είμαστε διατεθειμένοι να λερώσουμε και τα χέρια μας», να μιλάει για «Τάγματα Εφόδου» και μάλιστα να απειλεί ότι «ας έρθουν να μετρηθούμε» και ότι «αν βγούμε στους δρόμους, εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, να δούνε τότε τι σημαίνει Τάγματα Εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τις σημαίνει ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

Ακόμα, απεικονίζεται να λέει «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945», «είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες», ότι αν ζούσε στη Γερμανία το ’33, θα ήταν μέλος του κόμματος του Χίτλερ και θα ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, ότι στόχος τους είναι να γίνει και στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Γερμανία μετά τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ότι ο λαός είναι «όχλος», εχθροί της Ελλάδας είναι οι Εβραίοι, οι ξένοι, οι μετανάστες, οι κομμουνιστές, καθώς και οι Ρομά που «ο Χίτλερ τους μάζεψε».

Βεβαίως τα παραπάνω συντριπτικά στοιχεία δεν είναι τα μοναδικά.

Σε άλλο βίντεο, παρακάτω, φαίνονται ξεκάθαρα η πίστη των μελών της Χρυσής Αυγής στη ναζιστική ιδεολογία, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι ομολογίες του αρχηγού ότι είναι φασίστες και ναζιστές, το χυδαίο μίσος για τους Εβραίους, οι στρατιωτικές ορολογίες κ.λπ., ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, αποδεικνύεται η τυφλή αφοσίωση στον αρχηγό ή αλλιώς η «αρχή του αρχηγού», θεμελιακό στοιχείο των εθνικοσοσιαλιστικών (ναζιστικών) κομμάτων γεγονός που αποδεικνύει πως «τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη Χρυσή Αυγή» και τίποτα δε γίνεται αν δεν το πει ο αρχηγός.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται τα Τάγματα Εφόδου σε παράταξη και σε «παρελάσεις» στους δρόμους της Νίκαιας και του Πειραιά, η στρατιωτικού τύπου πειθαρχία και εμφάνισή τους, τα παραγγέλματα, εμετικά ρατσιστικά συνθήματα κ.λπ. Επίσης, καταγράφονται και συνεννοήσεις ενόψει επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, όπως όταν λέει ο πυρηνάρχης Νίκαιας ότι περιμένουν να έρθει η «γραμμή» για επίθεση για να «καθαρίσουν την Παναγίτσα», όπου «ό,τι κινείται σφάζεται».

Κόντρα στους ισχυρισμούς της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης, είναι ξεκάθαρο πως τα τάγματα εφόδου δεν δρουν χωρίς να έχουν λάβει εντολές «άνωθεν». Αποκαλύπτεται και από το βίντεο ότι η εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου δεν είναι ούτε «αυθόρμητη» ούτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά -όπως επιχειρούν κατά καιρούς να εμφανίσουν οι χρυσαυγίτες για να αποφύγουν την ευθύνη της ηγεσίας τους- αλλά αντίθετα πρόκειται για προσχεδιασμένες ενέργειες που υλοποιούν τη γενική κατεύθυνση εντολών που δίνει ο αρχηγός και διοχετεύεται μέσω της αυστηρής ιεραρχίας προς τα τάγματα εφόδου.

Δολοφονικές επιθέσεις

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, καθώς στη συνομιλία που προέρχεται από τη δικογραφία και παρουσιάστηκε στη διαδικασία ανάγνωσης στοιχείων, την ομολογεί ο Ι. Λαγός.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας των «αναγνωστέων» ακούστηκαν αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες (από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου, υπεύθυνου των ταγμάτων εφόδου της «Χρυσής Αυγής» του Πειραιά.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη ναζιστική εγκληματική «Χρυσή Αυγή».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ν. Αποστόλου, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, καθώς σε διάφορες συνομιλίες ακούγεται ο Ν. Αποστόλου να λέει ότι «(…)τον ψάχναμε τόσο καιρό…», ή «αυτούς τους ψάχναμε πολύ καιρό, είχαμε πάει και με τους Περαματιώτες 3 φορές Ρεσάλτο»… Επίσης, σε συνομιλίες του ο Ν. Αποστόλου ακούγεται να λέει ότι «καλά του έκανε» (σ.σ. ο Ρουπακιάς του Φύσσα, που τον δολοφόνησε), καθώς και ότι ο Ρουπακιάς έκανε «κάτι καλό για το κόμμα», δηλαδή για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται και το πώς εκτελούνται οι εντολές της ηγεσίας από τα μέλη της οργάνωσης, με βάση την ιεραρχία, καθώς ακούμε συγκεκριμένα: «Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στο Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος πας».

Ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής», το ρατσιστικό δηλητήριο, καθώς και η αρχή του αρχηγού και η ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η «πειθαρχία» στην κεντρική διοίκηση, αποτυπώνονται μέσα από τα δεδομένα που ήρθαν στη δημοσιότητα κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης στοιχείων από τον Η/Υ του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκου.

Οι ομιλίες του Ν. Μιχαλολιάκου είναι αποκαλυπτικές, τόσο για τις προσπάθειες συγκάλυψης του ναζιστικού της χαρακτήρα, που έχει επιχειρήσει κατά καιρούς η εγκληματική «Χρυσή Αυγή», όσο και για αυτόν καθεαυτόν τον χαρακτήρα της ως ναζιστικού μορφώματος και γι’ αυτό εγκληματικού. Το ψέμα, που είναι δεύτερη φύση των ναζί, αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο, όπως επίσης το μίσος για τους μετανάστες, ο ρατσισμός απέναντί τους, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι επικλήσεις σε φράσεις του Γκέμπελς, οι φωτογραφίες του Χίτλερ κ.λπ.

Επίσης, ξεκάθαρα φαίνεται από το βίντεο που ακολουθεί, μέσα σε ποιο πλαίσιο εντολών, ποιας ιεραρχίας και ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τη «δραστηριότητα» των ταγμάτων εφόδου, ενώ αναδεικνύεται και η ίδια η δράση τους. Ακούμε τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής» να λέει «…τώρα που έχουμε 50 γραφεία, πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή, για να το λύσουμε, απαιτείται πειθαρχία, άμεση επαφή με διοικητικό κέντρο οργανώσεως, δε θα επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που λειτουργούν εκτός κεντρικής γραμμής, πρέπει να λειτουργήσουμε πειθαρχημένα» και στη συνέχεια «μοιράζει» τις υπευθυνότητες π.χ. «…Κασιδιάρης εκπρόσωπος Τύπου, εκπρόσωπος κόμματος, θα αναλάβει το κομμάτι της ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος, έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση». «Ο συναγωνιστής Λαγός αναλαμβάνει το θέμα οργάνωση κινήματος, πώς πρέπει να πορεύεται η οργάνωση (…) υπεύθυνος των πυρήνων σε Ασπρόπυργο, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα και Πειραιά».

Στον αντίποδα των απαράδεκτων ισχυρισμών της Εισαγγελέα, η οποία με την αγόρευσή της επιχείρησε να βγάλει λάδι την εγκληματική οργάνωση, αποσιωπώντας το βασικό κίνητρο που είχαν τα μέλη της για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους, η Πολιτική Αγωγή και δεκάδες μάρτυρες ανέδειξαν ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι η «μήτρα» όλων των δολοφονικών και άλλων επιθέσεών τους. Αναδείχθηκε επίσης ότι όλες οι επιθέσεις (δολοφονία Φύσσα, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.λπ.) είχαν κοινά χαρακτηριστικά: Συγκρότηση, συντονισμένη κινητοποίηση, οπλισμός, παρουσία στελέχους που καθορίζει την έναρξη και τη λήξη της εφόδου, ομοιόμορφη εμφάνιση – ενδυμασία και προφανώς επιλογή στόχων με βάση την ιδεολογία της οργάνωσης: Τα θύματα ήταν κομμουνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες. Προς το ίδιο συμπέρασμα άλλωστε συνηγορούν η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στον αρχηγό, η στρατιωτική εκπαίδευση κ.ο.κ.

Η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε επίσης τις διασυνδέσεις της φασιστικής συμμορίας με τον κρατικό μηχανισμό και με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως φανερώθηκε από την υπεράσπιση των αιτημάτων των εργολάβων και των εφοπλιστών της Ζώνης του Περάματος (στο οποίο πλαίσιο ήταν ενταγμένη η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, η οποία άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον Λαγό μέσα στο λιμάνι) αλλά και από τις πολύμορφες διευκολύνσεις που απολάμβανε η ΧΑ από την Αστυνομία, η οποία παρείχε κάλυψη σε επιθέσεις της.

Φωτογραφίες

902.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More