31 Ιουλ 2020

Στον Γράμμο θα πάρετε μαζί σας το μνημόνιο και το άγαλμα του Τρούμαν;

Οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ  διοργανώνουν «εναλλακτικό camping» στον Γράμμο. Πρώτα απ’ όλα να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει «εναλλακτικό camping» όπου επιθυμεί. Να πάνε, να περάσουν καλά, να ενημερωθούν για την ιστορία της περιοχής κ.ο.κ. 
Από τη μεριά μας δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον «πειρασμό» να σχολιάσουμε τα εξής: 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της Νεολαίας του, θα βρεθεί εκεί όπου γράφτηκε μέρος της μέρος της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, είναι το κόμμα που συνέχισε μια ιδεολογική παράδοση (το λιγότερο) ίσων αποστάσεων για τον μεγάλο εκείνο αγώνα. Πέρα, όμως, από αυτό είναι το κόμμα που κυβέρνησε βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην αμερικανοκρατία στην Ελλάδα, δίνοντας διαπιστευτήρια στους «συμμάχους» και στην κυρίαρχη τάξη της χώρας. 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει, μεταξύ πολλών άλλων, το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το «προσκύνημα» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (από εκεί που θα έβγαζε τη χώρα…); 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πρόεδρο του (και τότε πρωθυπουργό), Αλέξη Τσίπρα, να αναφέρεται στον Τραμπ με «αγγελικά» λόγια; Υπενθυμίζουμε: «Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό…»!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει την άψογη συνεργασία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αυτόν που έβγαζε φωτογραφία… αγκαλιά με το άγαλμα του Τρούμαν, το άγαλμα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε σε ρόλο ΜΑΤατζή του Τρούμαν;
Σε περίπτωση που δεν το έχουν μάθει στις Οργανώσεις Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ να τους ενημερώσουμε πως ο Τρούμαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας τόσο καλός άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει την πολιτική του πορεία με μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον 20ο αιώνα, που μόνο με αυτές των ναζί συγκρίνονται: Ήταν αυτός που στη θητεία του οι ΗΠΑ σκόρπισαν το θάνατο και τον όλεθρο στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (Αύγουστος 1945). 
Είναι ίδιος Τρούμαν που έστειλε στην Ελλάδα το 1948 τον Βαν Φλιτ για να «εποπτεύσει» την εφαρμογή του «Δόγματος» του, του «Δόγματος Τρούμαν». Αρκεί να υπενθυμίσουμε εκείνη τη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς το Βαν Φλιτ: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατό σας». 
Πρόκειται για μέρος της προσφοράς των ΗΠΑ μαζί με τη χρήση ναπάλμ στον ελληνικό εμφύλιο, ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ, στο Γράμμο. 
Εκεί που θα πάνε να κάνουν «εναλλακτικό camping». 
Εύλογη, λοιπόν, η ερώτηση μας: Στον Γράμμο θα πάρετε μαζί σας το μνημόνιο και το άγαλμα του Τρούμαν; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More