18 Μαρ 2020

Και πού θα τα τρώγατε δηλαδή; – “Αρκετά τα 400 ευρώ αφού κάθονται στο σπίτι” λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι κάποιος μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ, τώρα ουσιαστικά παρουσίασε σχεδόν ως γενναιόδωρο μέτρο τα 400 ευρώ του επιδόματος που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που κλείνουν.

 Με μάσκα σε σούπερ μάρκετ ο Άδωνις Γεωργιάδης - Από την Πέμπτη το διευρυμένο ωράριο
Σε έναν κανονικό κόσμο, ο άνθρωπος που δήλωνε ότι δε θέλει να του πάρει τη δόξα για τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, το λιγότερο που θα έκανε εν μέσω πανδημίας είναι να μείνει σπίτι μαζί με τα εκατομμύρια των κατοίκων αυτής της χώρας. Στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη βέβαια, αλλά φυσικά και των μέσων που τον καλούν με το συνήθη και προ κορονοϊού ρυθμού 3 – 4 φορές τη μέρα, τέτοιοι ενδοιασμοί δεν υπάρχουν.
Αφού λοιπόν μόλις πριν λίγο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι κάποιος μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ, τώρα ουσιαστικά παρουσίασε σχεδόν ως γενναιόδωρο μέτρο τα 400 ευρώ του επιδόματος που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που κλείνουν λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο γενικά κι αόριστα για κάποια “ευεργετικά μέτρα” που θα ενισχύσουν το εισόδημα και που θα αναστείλουν υποχρεώσεις των πολιτών, χωρίς να τα κατονομάζει συγκεκριμένα και προσέθεσε ότι “με δεδομένο ότι όλοι μένουν σπίτι, τα έξοδα θα είναι πολύ λιγότερα”. Το μόνο που δε μας είπε ο υπουργός ήταν μια παραλλαγή του “Θα τα σπαταλάγατε” του Αλέξη Τσίπρα σε πυρόπληκτους στο Μάτι. Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν οικογένειες με παιδιά και έναν μόνο εργαζόμενο, οικογένειες για τις οποίες 400 ευρώ δεν είναι ούτε το ενοίκιο του σπιτιού τους, ενώ αρνήθηκε να δεσμευτεί για αναστολή των δόσεων στεγαστικών δανείων στο διάστημα της πανδημίας. Το θέμα βέβαια δεν είναι προσωπικό ενός υπουργού, αλλά εκφράζει τις συνολικές προτεραιότητες της κυβέρνησης μέσα σε αυτή την κρίση, που είναι πακτωλοί χρημάτων και φορολογικών διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις και ψίχουλα, αλλά και πλήρη απορρύθμιση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εργαζόμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More