12 Αυγ 2019

Έως και την Τετάρτη το κύμα ζέστης, θα υποχωρήσει σταδιακά από τον Δεκαπενταύγουστο

Το κύμα ζέ­στης θα επι­μεί­νει έως και την Τε­τάρ­τη, ενώ από τον Δε­κα­πε­νταύ­γου­στο θα εμ­φα­νί­σει τάση στα­δια­κής υπο­χώ­ρη­σης, σύμ­φω­να με την με­τε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ).
KAIROS
Το ευ­ρι­σκό­με­νο σε εξέ­λι­ξη πα­ρα­τε­τα­μέ­νο κύμα υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών την Πα­ρα­σκευή και το Σάβ­βα­το επη­ρέ­α­σε το με­γα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας, ενώ την Κυ­ρια­κή επη­ρέ­α­σε έντο­να τα δυ­τι­κά ηπει­ρω­τι­κά. Σή­με­ρα οι μέ­γι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νε­ται να φθά­σουν στους 38-39 βαθ­μούς στα κε­ντρι­κά και στα βό­ρεια ηπει­ρω­τι­κά, ενώ θα ξε­πε­ρά­σουν εκ νέου τους 40 βαθ­μούς στη Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα.
Η αί­σθη­ση δυ­σφο­ρί­ας θα είναι αυ­ξη­μέ­νη σε πολ­λές πε­ριο­χές της χώρας (με εξαί­ρε­ση τα νο­τιο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και το Αι­γαίο) και ιδιαί­τε­ρα αυ­ξη­μέ­νη στη Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα. Το μελ­τέ­μι στο Αι­γαίο θα πνέει σή­με­ρα Δευ­τέ­ρα με εντά­σεις έως και 8 μπο­φόρ το­πι­κά, ενώ στη Δυ­τι­κή Ελ­λά­δα οι ανα­το­λι­κοί άνε­μοι θα φθά­νουν τα 5 μπο­φόρ.
Πολύ υψη­λός έως ακραί­ος κατά τό­πους, σύμ­φω­να με το ΕΑΑ/meteo, θα είναι ο κίν­δυ­νος εκ­δή­λω­σης και εξά­πλω­σης πυρ­κα­γιών στη Στε­ρεά, στην Εύ­βοια, στην Πε­λο­πόν­νη­σο, στη Θράκη, στο Ανα­το­λι­κό Αι­γαίο, στη Νότια Κρήτη και κατά κύριο λόγο στην Ατ­τι­κή, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, στην Κε­ντρι­κή και Νότια Εύ­βοια και στη Βο­ρειο­α­να­το­λι­κή Πε­λο­πόν­νη­σο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More