3 Ιουλ 2019

Ιταλίδα δικαστής στάθηκε στο ύψος της – Ήρε την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού της Κάρολα Ράκετε

Δι­κα­στή­ριο της Σι­κε­λί­ας απο­φά­σι­σε σή­με­ρα να άρει την εντο­λή κατ’ οίκον πε­ριο­ρι­σμού που είχε επι­βλη­θεί στην πλοί­αρ­χο Κά­ρο­λα Ρά­κε­τε, του πλοί­ου Sea-Watch 3, η οποία συ­νε­λή­φθη αφού με­τέ­φε­ρε δε­κά­δες Αφρι­κα­νούς με­τα­νά­στες στην Ιτα­λία αψη­φώ­ντας τον θα­λάσ­σιο απο­κλει­σμό, ανά­φε­ρε μια δι­κα­στι­κή πηγή.
Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Ιτα­λί­ας Ματέο Σαλ­βί­νι απά­ντη­σε πως ήλ­πι­ζε για μια σκλη­ρό­τε­ρη απά­ντη­ση από το δι­κα­στι­κό σύ­στη­μα της χώρας του, υπο­σχέ­θη­κε, ωστό­σο, ότι θα απε­λά­σει όσο το δυ­να­τόν συ­ντο­μό­τε­ρα την 31χρο­νη Γερ­μα­νί­δα πλοί­αρ­χο.
Η Ρά­κε­τε κα­τη­γο­ρεί­ται ότι έθεσε σε κίν­δυ­νο τις ζωές τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών που επέ­βαι­ναν σε ένα πλοίο της ιτα­λι­κής ακτο­φυ­λα­κής, καθώς αψή­φη­σε τις εντο­λές του πο­λε­μι­κού ναυ­τι­κού και ει­σήλ­θε στο λι­μά­νι της Λα­μπε­ντού­ζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.
Η δι­κα­στί­να Αλε­σά­ντρα Βέλα απε­φάν­θη σή­με­ρα ότι η Ρά­κε­τε δεν πα­ρα­βί­α­σε κα­νέ­ναν νόμο, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι αντα­πο­κρί­θη­κε στο κα­θή­κον της να προ­στα­τεύ­ει αν­θρώ­πι­νες ζωές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More