1 Μαΐ 2019

Μισθοφόρους εναντίον της Βενεζουέλας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ - Βενεζουέλα: Αποτροπή του πραξικοπήματος Guaidó;

Σχέδιο για την ανάπτυξη μισθοφόρων στην Βενεζουέλα με στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο προωθεί το αφεντικό της Blackwater, της διασημότερης και σκοτεινότερης εταιρίας μίσθωσης ιδιωτικού στρατού στον κόσμο.
https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2019/18/290523-8405032.jpg
Σύμφωνα με το Reuters, τους τελευταίους μήνες, ο Ερικ Πρινς - φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ - έχει ξεκινήσει μια «καμπάνια» οικονομικής και πολιτικής στήριξης του σχεδίου του, από επιφανείς υποστηρικτές του Τραμπ και πλούσιους  Βενεζουελάνους. Σε ιδιωτικές συναντήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, ο Πρινς παρουσίασε ένα σχέδιο για την μίσθωση μέχρι και 5.000 στρατιωτών, από μισθωτή εκ μέρους του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό.
Μάλιστα, μια πηγή ανέφερε ότι ο Πρινς έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις σχετικά με το θέμα αυτό μόλις στα μέσα Απριλίου.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Garrett Marquis αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν ο Πρινς έχει προτείνει το σχέδιό του στην κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος του Γκουαϊδό αρνήθηκε ότι έχει συζητήσει με τον Πρινς, όπως αρνήθηκε να απαντήσει σε επιπλέον ερωτήσεις του πρακτορείου.
Πάντως, δύο πηγές με άμεση γνώση του σχεδίου του Πρινς ανέφεραν ότι αρχικά προβλέπεται μια προεργασία συγκέντρωσης πληροφοριών και αργότερα η ανάπτυξη 4.000 έως 5.000 στρατιωτών, μισθωμένων κυρίως από την Κολομβία και άλλα λατινοαμερικάνικα κράτη, για την εφαρμογή της επιχείρησης αποσταθεροποίησης «DYNAMIC EVENT».



Βενεζουέλα: Αποτροπή του πραξικοπήματος Guaidó;
 Βενεζουέλα: Αποτροπή του πραξικοπήματος Guaidó; 


Βενεζουέλα: Αποτροπή του πραξικοπήματος Guaidó;
Συ­ντα­ρα­κτι­κές φαί­νε­ται να είναι οι εξε­λί­ξεις στη Βε­νε­ζου­έ­λα: Το αν­δρεί­κε­λο των αμε­ρι­κά­νων Juan Guaidó έκανε χτες 30-Απρ το με­ση­μέ­ρι, δια­δι­κτυα­κό κά­λε­σμα –με πα­ρου­σία ως συ­νή­θως δίπλα του κά­ποιων στρα­τιω­τι­κών, “να δοθεί τέρμα στην «υφαρ­πα­γή της εξου­σί­ας» από τον Μα­δού­ροεπι­μέ­νο­ντας να συ­νε­χι­στούν και σή­με­ρα οι δια­δη­λώ­σεις (καλεί τον στρα­τό να συ­νε­χί­σει την «Επι­χεί­ρη­ση Ελευ­θε­ρία»)
v2
v3
Ο λαός -με­γά­λες ορ­γα­νω­μέ­νες και μη ομά­δες βγή­καν από τα σπί­τια τους, ενώ στρα­τιω­τι­κά τμήμα εμ­φα­νί­στη­καν στους δρό­μους και κοντά στην αε­ρο­πο­ρι­κή βάση όπου ο Guaidó βι­ντε­ο­σκό­πη­σε το μή­νυ­μα του, υπάρ­χουν ει­κό­νες με ρίψη δα­κρυ­γό­νων.
Η κυ­βέρ­νη­ση Μα­δού­ρο ανα­κοί­νω­σε πως όλα είναι υπό έλεγ­χο, ωστό­σο αρ­μό­διος υπουρ­γός έκανε λόγο -δεν είναι η πρώτη φορά για «μικρή ομάδα στρα­τιω­τι­κών» που επι­διώ­κουν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν πρα­ξι­κό­πη­μα.
Στο με­τα­ξύ σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του πρα­κτο­ρεί­ου telesurtv.net κατά σειρά -μέ­χρι πριν λίγο
  • Ο Maduro συγ­χαί­ρει τη γεν­ναία στάση των Ενό­πλων Δυ­νά­με­ων
  • Maduro: Αντι­με­τω­πί­σα­με μέχρι τώρα διά­φο­ρες μορ­φές επι­θε­τι­κό­τη­τας, θα τα κα­τα­φέ­ρου­με
  • Πρό­ε­δρος της Νι­κα­ρά­γουα: Ο λαός της Βε­νε­ζου­έ­λας δεν πα­ρα­δί­δε­ται ούτε ξε­που­λιέ­ται
  • Η ζωή συ­νε­χί­ζε­ται κα­νο­νι­κά στο Caracas και σε άλλα ση­μεία της Βε­νε­ζου­έ­λας.
  • Ο λαός στο Miraflores εκ­φρά­ζει την υπο­στή­ρι­ξή του προς την κυ­βέρ­νη­ση
  • Στη Βε­νε­ζου­έ­λα γνω­ρί­ζουν ότι οι ΗΠΑ είναι ένο­χος του τι συμ­βαί­νει εδώ
  • Ελέγ­χε­ται η αε­ρο­πο­ρι­κή βάσης La Carlota
  •  Οι πο­λί­τες της Βε­νε­ζου­έ­λας κι­νη­το­ποιού­νται για να υπε­ρα­σπι­στούν τη Βο­λι­βιαρ­νή Επα­νά­στα­ση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More