7 Ιαν 2019

Τσίπρας – Καμμένος: Ψηφίζουν «παρέα» τροπολογία για τα F-16 και μετά …(ξανά)τσακώνονται

Ο Π. Καμμένος…απειλεί ότι θα «ρίξει» την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όταν πρόκειται να κλείσουν δουλειές με εταιρείες των ΗΠΑ ο «τσακωμός» μπαίνει στον «πάγο».
Παρά την κατάσταση αναμονής εξελίξεων και το συγκρουσιακό (;) κλίμα στην κυβερνητική πλειοψηφία η δουλειά συνεχίζεται κανονικά στους τομείς που πρέπει, ειδικά όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο και στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού έργου – και με κατεπείγουσες διαδικασίες –  κατατέθηκε τροπολογία σε κύρωση σύμβασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που χρονίζει από το 2004 και ρυθμίζει τις σχετικές παραγγελίες για την αναβάθμιση των F-16.
 
Μπορεί λοιπόν ο Καμμένος να …απειλεί ότι θα «ρίξει» την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όταν είναι να κλείσουν οι δουλειές και μάλιστα για εταιρείες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτές μπουν για λίγο στον «πάγο». 
 
H τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου».
 
Με την τροπολογία η κυβέρνηση κάνει δεκτή την προσφορά της Lockheed Martin για 12 προγράμματα αναβάθμισης στρατιωτικού υλικού, αξίας τουλάχιστον 230.000.000 ευρώ! Αποτελεί συνέχεια της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ στις 30/4/2018. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι είχε εγκριθεί σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και ‘Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), η αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών F-16 (σχετικό δημοσίευμα μας εδώ).
 
Η αναβάθμιση των μαχητικών «κλείδωσε» τον περασμένο Οκτώβριο, στην συνάντηση Τσίπρα  –  Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όπου ο Αμερικάνος πρόεδρος, λειτουργώντας προς συμφέρον του μονοπωλιακού ομίλου είχε προαναγγείλει την «μπίζνα»! 
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτι άλλοι που πασχίζουν να ρίξουν την κυβέρνηση όταν πρόκειται για τέτοια «ντιλ» κάνουν βοηθούν τη χώρα να παραμένει «γεωπολιτικός μεντεσές» των ΗΠΑ (όπως είχε ονομάσει την Ελλάδα ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ). Έτσι, στην επιτροπή Εξοπλισμών υπέρ είχαν ψηφίσει  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
 
Διαβάστε ολόκληρη την Τροπολογία, την Αιτιολογική Έκθεση και την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ΕΔΩ.  Ακολουθεί η τροπολογία σε εικόνες: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More