11 Οκτ 2018

Στρατιωτικό «οικόπεδο» των ΗΠΑ η Ελλάδα


Τη μετατροπή της χώρας σε αμερικάνικο οικόπεδο με τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων που θα λειτουργούν ως ορμητήρια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην Ουάσιγκτον και οι συναντήσεις του, με Αμερικάνους αξιωματούχος ήρθε να επισφραγίσει την παράδοση της χώρας στις ορέξεις των γερακιών των ΗΠΑ. Αποτέλεσε συνέχεια των επαφών που είχαν στη Ν. Υόρκη πριν από περίπου 10 μέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο Π. Καμμένος κατέθεσε επίσημη πρόταση για τη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων εκτός από τη Σούδα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μάλιστα την πρόταση του, την παρουσίασε επίσημα στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις. 
«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο Π. Καμμένος.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως την αμερικανόδουλη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Π. Καμμένος σε πλήρη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, δίνουν γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, σε μια περίοδο που από μια πλευρά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και από την άλλη στα Βαλκάνια «φουντώνουν» εντάσεις και εθνικισμοί. 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που πλέον έχουν χτίσει με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχουν αναθέσει ουσιαστικά στην Ελλάδα το ρόλο του κέντρου του άξονα σταθερότητας προς τα νότια με την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Λίβανος και άλλες, αλλά και προς τα βόρεια με την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία – χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ – και την ΠΓΔΜ», σχολίασε ο κ. Καμμένος από το Πεντάγωνο, αποδεχόμενο πλήρως το ρόλο του «Αμερικανοτσολιά» στην περιοχή.
Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έφτασε στο σημείο να προαναγγείλει και την παραχώρηση της Καρπάθου στους Αμερικάνους για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο νησί, παραδίδοντας ουσιαστικά και τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου, στις ΗΠΑ!
Συγκεκριμένα ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα «η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων (…) σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και στη Λάρισα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και -γιατί όχι- στο μέλλον στην Κάρπαθο».
Πολεμικό ορμητήριο όλη τη χώρα
Βέβαια οι «δωρεές» Καμμένου είχαν περισσότερο εθιμοτυπικές διαστάσεις, αφού οι Αμερικάνοι ήδη αλωνίζουν στη χώρα: 
— Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήδη χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για την προώθηση ελικοπτέρων στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και για τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου στο πλαίσιο της όξυνσης των αντιθέσεων με τη Ρωσία.
— Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα είναι μόνιμα σταθμευμένα αμερικανικά drones MQ9. Οι λεγόμενοι «θεριστές», έχουν μετατρέψει το αεροδρόμιο στο βασικό ορμητήριο τους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι Αμερικανοί αξιολογούν τη χρήση του αεροδρομίου της Λάρισας καθώς και άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τη στάθμευση μεγαλύτερων αεροπλάνων, όπως είναι τα ιπτάμενα τάνκερ.
— Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν τα αμερικανικά F-35, τα οποία θα αποτελέσουν το βασικό όπλο των ΗΠΑ σε περίπτωση αεροπορικών βομβαρδισμών και επεμβάσεων στην περιοχή. 
— Στην Κάρπαθο, το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να τη δημιουργία αεροπορικής βάσης, στην οποία θα μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-22 RAPTOR. Με τη δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο οι ΗΠΑ ελέγχουν την είσοδο ή την έξοδο από την Ανατολική Μεσόγειο δια μέσου του Αιγαίου. Ελέγχουν τα τουρκικά παράλια και τουρκικά αεροδρόμια, σε περίπτωση που «στραβώσει το παιχνίδι» με τον Σουλτάνο. Επίσης θα δημιουργήσουν μια αεροπορική βάση, για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή. 
— Επίσης παρότι δεν το ανέφερε στην Ανδραβίδα ήδη βρίσκονται μαχητικά F-16 και στην Σούδα φιλοξενούνται F-15. Επίσης βασικά πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται για επιθετικούς σκοπούς. 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η επέκταση της συμφωνίας της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την παράδοση στρατηγικών υποδομών για τα επόμενα δέκα χρόνια, προγραμματίζεται να υπογραφεί πριν τις εκλογές.
Εξάλλου το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας», όπου θα τεθούν επί τάπητος όλοι οι σχεδιασμοί του επόμενου διαστήματος.  
Και επειδή η Ελλάδα εκτός από «αμερικάνικο οικόπεδο» είναι και πελάτης, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις,  εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δέσμευση της Ελλάδας για διατήρηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για αναβάθμιση των μαχητικών F-16.
Μετά τα παραπάνω, μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη αναφορά του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται στη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα εκεί να εκμυστηρεύτηκε  ότι: «Μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αυτές τις επιτυχίες»… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More