30 Μαΐ 2018

Ιταλία: βιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία…


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Σημειώναμε «προφητικά» τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία (Επιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!) και δεχθήκαμε επιθέσεις για τον χαρακτηρισμό «πραξικόπημα«, αλλά και κατηγορίες για υποστήριξη των «λαϊκιστών, ακροδεξιών, φασιστών, εθνικιστών, ξενόφοβων, ρατσιστών…» και πολλούς άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς,  του Κινήματος 5 αστέρων και Λέγκας του Matteo Salvini.
Κανένας δεν έλαβε υπόψη του πως για πρώτη φορά εδώ και περίπου 30 χρόνια εναλλαγής στην εξουσία της αριστεράς και δεξιάς, με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες κι όχι λαϊκή πλειοψηφία, ο Ιταλικός λαός επέλεξε με περισσότερο από 60% πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα και 52% κοινοβουλευτική πλειοψηφία και… ένα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους φούρνους του Χίτλερ, βιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία.
Οι εγχώριοι πολιτικολογούντες, αναλυτές, δημοσιογράφοι συνεχίζουν να επισημαίνουν τα περί κινδύνου από την «ακροδεξιά» Λέγκα… Άγνοια, ηλιθιότητα, ή διατεταγμένη υπηρεσία;
Ας δούμε τι έλεγε και πως δικαιολογούσε την κλοπή των αποταμιεύσεων των Ιταλών πολιτών, την εξαθλίωση, τις περικοπές συντάξεων κ.λ.π. ο «καθηγητής» πραξικοπηματίας Mattarella, για να διαπιστώσουμε πως αν δεν έχει οδηγηθεί ακόμη σε εμφύλιο η γειτονική Ιταλία είναι λόγω εθνικής ευθύνης των «φασιστών, ακροδεξιών, εθνικιστών, ξενόφοβων, ρατσιστών» της Λέγκας και του
Κινήματος 5 αστέρων.
Το ξεβράκωμα του υπαλλήλου του 4ου Ράιχ Mattarella από ένα μικρό μαθητή.
Ένας μικρός μαθητής κερδίζει κι αποκαλύπτει το 4ο Ράιχ.
Συνοπτικά για όσους δεν γνωρίζουν την ιταλική. Επίσκεψη σχολείου στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας… Από τα θεατρικά παιχνίδια για λαϊκή κατανάλωση, που όμως φέρνουν τη σφραγίδα της αμείλικτης εκδίκησης!
Μαθητής: Όταν συμβαίνει να πρέπει να υπογράψετε πράξεις που δεν σας αρέσουν, πως συμπεριφέρεστε;
Πρόεδρος: Ωραία ερώτηση… Όταν ένας νόμος, μια κυβερνητική απόφαση… ακόμη κι αν δεν συμφωνώ, είμαι υποχρεωμένος να υπογράφω. Ακόμη κι αν πιστεύω διαφορετικά πρέπει να κάνω στην άκρη τις προσωπικές μου απόψεις, πρέπει να σεβαστώ αυτό που επιβάλλει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ…
Υπάρχει μία περίπτωση που μπορώ να μην υπογράψω, σωστότερα να αρνηθώ, όταν φθάνουν νόμοι, κυβερνητικά διατάγματα σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν μετρούν καθόλου οι δικές μου ιδέες, Γιατί το Σύνταγμα δεν μου αναθέτει τέτοια καθήκοντα, όπως να θέτω κανόνες, να οδηγώ τη μηχανή του κράτους. Αυτά τα καθήκοντα το Σύνταγμα τα έχει αναθέσει σε άλλους, στη Βουλή, την Κυβέρνηση.
Αλίμονο αν κάποιος μπορεί να σκεφθεί πως οι προσωπικές του ιδέες υπερισχύουν του Συντάγματος. Έτσι δεν θα λειτουργούσε πλέον η δημοκρατία.
Αυτός είναι ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, το φονικό όπλο του 4ου Ράιχ στην Ιταλία… και πανηγυρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανατροπή της λαϊκής ψήφου: Forza Mattarella!
Η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχείρησε το πραξικόπημα… μιας κι ο πανικός δεν μπορούσε να σιγάσει με το πως εξαγόρασαν όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετατρέποντας το πολιτικό προσωπικό των χωρών της ΕΕ σε δουλικούς υπαλλήλους του 4ου Ράιχ.
Προς εγχώριους συνταγμαλογούντες, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν όσα ομολογούν οι ίδιοι υποστηρικτές του πραξικοπηματία Mattarella κι ο ίδιος ο πρόεδρος-υπάλληλος του 4ου Ράιχ, αλλά και πολλούς που αναζητούν ευθύνες στον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί με την αναθεώρηση του 1985 έδωσε ξεκάθαρο χαρακτήρα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην πατρίδα μας:
Άρθρο 90: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις που εκτελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτός από εσχάτη προδοσία ή προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος»
Άρθρο 92: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίζει τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και, μετά από πρότασή του, τους Υπουργούς»
Άρθρο 94: «Η Κυβέρνηση πρέπει να την εμπιστοσύνη των δύο Κοινοβουλίων. Εντός δέκα ημερών από τον σχηματισμό της η Κυβέρνηση εμφανίζεται στις Βουλές για να λάβει την εμπιστοσύνη»
Άρθρο 95: «Ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου διευθύνει τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης κι είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Διατηρεί την ενότητα της πολιτικής και διοικητικής κατεύθυνσης, προωθεί και συντονίζει τη δραστηριότητα των Υπουργών»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
Ή ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ
Η απάντηση του «ακροδεξιού, φασίστα, ξενόφοβου, ‘ομόφοβου’, ρατσιστή, εθνικιστή και σια» Matteo Salvini:
«Τι άσχημη μέρα για την Ιταλία και τη Δημοκρατία…
Η κυβέρνηση της αλλαγής δεν μπόρεσε να γεννηθεί, οι Κύριοι του Σπρέντ και των τραπεζών, οι υπουργοί του Βερολίνου, των Παρισίων και των Βρυξελλών δεν ήταν σύμφωνοι.
Οργή; Τεράστια. Φόβος; Μηδέν.
Θ’ αλλάξουμε αυτή τη Χώρα, μαζί.
Εγώ δεν εγκαταλείπω του Φίλους, λογαριάζω σ’ Εσάς.
Πρώτα οι Ιταλοί!
Πρώτα οι Ιταλοί, το δικαίωμά τους στην εργασία, την ασφάλεια και την ευτυχία.
Εργαστήκαμε για εβδομάδες, μέρες και νύχτες, για να γίνει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των Ιταλών πολιτών.
Μα κάποιος -κατόπιν πιέσεων ποιου;- μας είπε ΟΧΙ.
Ποτέ δούλοι κανενός. Η Ιταλία δεν είναι μία αποικία, δεν είμαστε σκλάβοι των Γερμανών ή των Γάλλων, του σπρέντ ή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Έτσι, με την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και το παντοτινό θάρρος, ο λόγος πρέπει να επιστρέψει σ’ εσάς!
Πρώτα οι Ιταλοί!
Εγώ δεν εγκαταλείπω, για το καλό των παιδιών μας».
Στο ίδιο πολιτικό μήκος κύματος το Κίνημα 5 αστέρων.
Η άλλη πλευρά, της ηττημένης «αριστεράς» που αποτέλεσε το μεγάλο όπλο της Γερμανικής ΕΕ;
Πρωτοφανές μια έστω πάλαι ποτέ κομμουνιστική αριστερά να υπερασπίζεται Συνταγματικά πραξικοπήματα…
Susanna Camusso, η ηγέτης της Ιταλικής ΓΣΕΕ, η συνδικαλίστρια Γενική Γραμματέας της Cgil, η αγαπημένη του Ρέντζι και του Σούλτς:
«Στηρίζω την επιλογή Mattarella,,,
Πιστεύω πως ο Mattarella ενήργησε με βάση τα διεθνή συμφέροντα και συμβάσεις, που είναι θεμελιακά για τη χώρα μας…
Έξοδος από την Ευρώπη θα σήμαινε τεράστια αδυναμία για την Ιταλία…».
Για γέλιαή κλάματα;– η εξωκοινοβουλευτική «αντιφασιστική» αριστερά των ανοικτών συνόρων, των δικαιωμάτων, των καταλήψεων, του «αντιρατσισμού κι αντιεθνικισμού«… η «Εξουσία στο λαό» (Potere al Popolo) που προσδοκούσε τουλάχιστον το 5% της περιβόητης «Λίστας Τσίπρα» κι έμεινε καθηλωμένη λίγο πριν το 1%… Για να μπούμε στο πνεύμα της ιταλικής πολιτικής σκηνής, μιλάμε για τη συνένωση με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα αδελφά κόμματα και οργανώσεις (στο πλαίσιο της επιστολής Λαφαζάνη προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία), με την πρόσθεση «κοινωνικών καταλήψεων» τύπου City Plaza, ΜΚΟ για παράνομους μετανάστες, αλληλέγγυους, αντιρατσιστές, αντιεθνικιστές, δικαιωματικούς ομοφυλοφίλων κ.α.π.
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο Ματαρέλα είναι ο πρόεδρός μας
Αν κάποιος σκέφτεται να επιτεθεί εναντίον του προέδρου Ματαρέλα,
θα λογαριαστεί με όλους τους Ιταλούς αντιφασίστες.
Ο Ματαρέλα έκανε το καθήκον του, ώστε να εγγυηθεί
το Σύνταγμα που γεννήθηκε από την εθνική αντίσταση»
Ο κομμουνιστής φίλος Massimo Marzano σχολιάζει τη στάση των «αντιφασιστών«:
«Η απογοητευτική ιδεολογική μεταστοιχείωση εκείνων που κάποτε ήταν οι αδιάλλακτοι στα χαρακώματα του του αντικαπιταλισμού κι εναντίον της παγκοσμιοποίησης.
Τώρα εκείνες οι ηρωικές  εποχές τελείωσαν και στο όνομα του αντιφασισμού υπερασπίζονται με το σπαθί έναν άνθρωπο ο οποίος εργάζεται με τις εντολές πραξικοπηματιών ευρωκρατών καπιταλιστών, καθόσον για αυτούς τους αλληλέγγυους του Σόρος «ο αληθινός φασιστικός κίνδυνος για την Ιταλία είναι ο Salvini» κι όχι η ευρωκρατία με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο Λένιν κι ο Στάλιν υποστήριζαν τον Αφγανό εμίρη Habibullah Kalakani σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, παρότι ήταν αντιδραστικός…
Ο Τρότσκι υποστήριξε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Getulio Vargas σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, παρότι ήταν αντικομουνιστής…
Εδώ υποστηρίζουν τον Mattarella αποκηρύσσοντας τις έννοιες της πατρίδας και της Εθνικής Κυριαρχίας, παντρεύονται τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό στο όνομα του αντιφασισμού και κραυγάζουν «Salvini και Di Maio ρατσιστές φασίστες»»
Marco Rizzo, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφού του ΚΚΕ), μεταξύ άλλων:
«Η υπόθεση της κυβέρνησης αποδεικνύει ποιος κυβερνάει στην πραγματικότητα την Ιταλία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Νατο είναι σε θέση να καθορίζουν την επιλογή των υπουργών κι όχι μόνον…»
Οι παραπάνω σημειώσεις έχουν μία απλή «φιλοδοξία». Να μπορέσουν έστω πολλοί λίγοι αναγώστες να συναντήσουν μια πραγματικότητα του γίγνεσθαι στη γειτονική Ιταλία, πέρα από το κύριο μέσο παραπληροφόρησης στην πατρίδα μας, το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ που πληρώνει ο ελληνικός λαός κι όλα τα ΜΜΕ.
Να διαπιστώσουμε όλοι γιατί το θεσμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλει να κρύψει το γεγονός, μιας κι αποκαλύπτεται πως το «παιχνίδι είναι σικέ» κι υπηρετεί όπως παντού στην ΕΕ τους ευρωκράτες.
Να κατανοήσουμε κι εκείνες τις «επαναστατικές» εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, ακόμη και τις ομαδίτσες με ψυχοπαθείς ηγετίσκους παρεών 10 και 15 ανθρώπων, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με αερολογίες -αφού πρώτα έγινε το πραξικόπημα, γιατί πριν είχαμε νεκρική σιωπή- για το τι εξελίσσεται στη γειτονιά μας.
Είναι δυνατόν στ’ αλήθεια να σκεφθεί κάποιος πως το 70% του Ιταλικού λαού, της Ιταλίας που μια εποχή αποτέλεσε το επαναναστατικό εργαλείο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η χώρα των Gramsci, Pertini, Togliatti, Basso, Mancini, Nenni… γέμισε από φασίστες που ψηφίζουν ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα, όπως το Κίνημα 5 αστέρων και τη Λέγκα;
Πρόκειται για ιστορική ηλιθιότητα να χαρακτηρίζουν φασίστες το 70% του ιταλικού λαού.
Σήμερα στην Ιταλία η πλούσια μπουρζουαζία έχει πολιτικά κόμματα έχουν πολιτικά κόμματα που την εκπροσωπούν: Μπερλουσκόνι (δεξιά) και «Δημοκρατικό Κόμμα» (αριστερά).
Το παραδοσιακό εκλογικό κομμουνιστικό σώμα, οι βιομηχανικοί εργάτες, οι μισθωτοί, συνταξιούχοι άνεργοι δεν μπορούν να μπουν στα σαλόνια της αριστεράς, στρατεύονται με τη Λέγκα και το Κ5α.
Για τον χειμαζόμενο ιταλικό λαό αυτά τα δύο κόμματα, αρέσει δεν αρέσει εκφράζουν το όραμα: ΑΛΛΑΓΗ!
Το παραμύθι του μεγάλου «ευρωπαϊκού ονείρου» έχει μετατραπεί σε εφιάλτη και το αφήγημα του «αντιφασισμού» κι «ευρωπαϊκού πατριωτισμού» δεν συγκινεί πλέον κανέναν!
 Ποια είναι τα όπλα σας; Δεν τα βλέπετε;
Υπάρχουν! Βρίσκονται σ’ εκείνο το βιβλιαράκι που οι πατεράδες σας
το ονόμασαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Pietro Ingrao
Όταν χίλια περίπου άτομα της κοσμοπολίτικης και δικαιωματικής «αριστεράς» συγκεντρώνονται στην πλατεία Castello στο Τορίνο και τραγουδώντας το Bella Ciao (στο παρακάτω βίντεο) υποστηρίζουν την παραβίαση του Συντάγματος, δεν λέει τίποτα στον ιταλικό λαό.
Η κατηγορία εναντίον του Κ5α και Λέγκας ως «εθνικοκυριαρχικούς» ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας των «αντιφασιστών» Μερκελιστών… προκαλεί ατελείωτο γέλιο και τεράστια οργή.
Η παρακαταθήκη του ιταλικού Συντάγματος, ίσως του πιο προοδευτικού Συντάγματος στον πλανήτη έχει συντάκτες με ονοματεπώνυμο κι όλους αντάρτες στα βουνά, στο ιταλικό ΕΑΜ εναντίον του Μουσολίνι. Αυτό το Σύνταγμα που δεν μπόρεσε η ιταλική αριστερά και δεξιά να αναθεωρήσει το Γενάρη του 2017, με αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα ένα συντριπτικό 60% ΟΧΙ στην αναθεώρηση, θα είναι εφιάλτης για το 4ο Ράιχ.
«Κι εμείς θα ψηφίσουμε πιο ισχυρά,
μέχρι να σας τσακίσουμε τα κόκκαλα»
ΑΠΟ ΤΟ «PRESS-GR«

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More