29 Σεπ 2017

Σχεδόν το 50% των Γερμανών μαθητών αγνοεί ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης...

 Το 47% των μαθητών ηλικίας 14-16 ετών στη Γερμανία δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι εκεί πάνω από 1 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτό υποστηρίζει η μελέτη του γερμανικού Körber Institute, που δημοσιεύθηκε χθες. Στην έρευνα πήραν μέρος 1.009 Γερμανοί ηλικίας 14 ετών και άνω. Ο επικεφαλής της μελέτης, Sven Tetzlaff δήλωσε«Είμαστε ανήσυχοι για το επίπεδο σπουδών στα σχολεία όσον αφορά τα μαθήματα Ιστορίας» .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόνο οι 3 στους 10 μαθητές, ηλικίας 17 ετών γνώριζαν τη λειτουργία του Άουσβιτς, ενώ οι υπόλοιποι απλά το είχαν ακουστά.
«Για μένα είναι ένας από τους λόγους γιατί ένας τόσο σοκαριστικά μεγάλος αριθμός μαθητών δεν γνωρίζουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς», υποστήριξε ο Sven Tetzlaff.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι θέλουν το σχολείο να αναπτύσσει την κριτική σκέψη των παιδιών και να τους μαθαίνει πράγματα που βρίσκονται κοντά στη σύγχρονη εποχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More