12 Αυγ 2017

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είναι εδώ – Ο Τραμπ απειλεί τη Βενεζουέλα με στρατιωτική επέμβαση

 


Οι ΗΠΑ, η γνωστή ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, των απειλών και της παραβίασης της ανεξαρτησίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής και δεκάδων άλλων στον πλανήτη είναι εδώ. 
Ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, απείλησε τη Βενεζουέλα με στρατιωτική επέμβαση: «Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.
«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε». Αργότερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

O υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, απαντώντας στις ΗΠΑ και τον Τραμπ, είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση:  «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ»«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», συμπληρωσε. Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας χαρακτήρισε τα λόγια του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας». Σε αναρτηση χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο twitter, ο Βιγιέγκας έγραψε: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More