7 Σεπ 2016

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Το δηλητηριώδες μείγμα

thermopyles Στις Θερμοπύλες τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των μνημονίων, στις Θερμοπύλες συμβαίνουν δύο πράγματα.
Το ένα είναι μια ετήσια θερινή τελετή της εγχώριας συμμορίας των Ναζί γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα.
Το δεύτερο είναι μια αγγελία – μνημείο ντροπής που φιγουράρει στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ από το 2013 και αναφέρει τα εξής: «Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 πΧ. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από αίτηση της Θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του»!! Όπως είναι φανερό πρόκειται για μοναδικής έμπνευσης αγγελία εκποίησης.
Ας μιλήσουμε (για την ακρίβεια ας ξαναμιλήσουμε, δες http://www.imerodromos.gr/xepoylima/#prettyPhoto και http://www.imerodromos.gr/thermopyles-xrysh-aygh/) και για τα δύο.
Σχετικά, λοιπόν, με την ετήσια συγκέντρωση του ναζιστικού εγκληματικού απόπατου, ο οποίος κυκλοφορεί ανενόχλητος.
Οι ναζί πραγματοποιούν την τελετή τους σε αρχαιολογικό χώρο. Το μνημείο του Λεωνίδα έχει περιληφθεί στα όρια που προστατευόμενου αρχαιολογικού χώρου (ΥΑ ΥΠΠΕ/53246/1671/11-11-1983 – ΦΕΚ 732/Β/21-12-1983 και ΥΑ ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/2860/255/11-1-2011 – ΦΕΚ 23/ΑΑΠ/22-2-2011). Από πού, επομένως πήραν τη σχετική άδεια (αν τη ζήτησαν και αν την πήραν) που χρειάζονται; Την πήραν από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων; Την πήραν από τις τοπικές αρχές; Την πήραν απλώς από … τη ναζιστική σημαία; Και αν δεν πήραν άδεια, οι αρμόδια Υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα και αυτονόητα;
Σχετικά, με τη real estate αγγελία του μεγάλου μεσίτη της χώρας, του ΤΑΙΠΕΔ, είναι προφανές ότι η ιστορικότητα του χώρου είναι το δόλωμα που θα «τσιμπήσουν» οι επενδυτές. Δηλαδή, τα μνημεία και οι ιστορικοί τόποι της χώρας έχουν γίνει το ιδανικό επενδυτικό και κερδοσκοπικό «κελεπούρι».
Για την ακρίβεια βγαίνουν στο σφυρί οι ιαματικές πηγές και το ξενοδοχειακό συγκρότημα, τα οποία βρίσκονται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, αλλά λίγα μέτρα έξω από την αδόμητη Ζώνη ‘Α Προστασίας, δηλαδή τη ζώνη που δεν επιτρέπεται καμία δόμηση. Και όταν λέμε λίγα μέτρα το εννοούμε. Το πωλητήριο αφορά σε έκταση που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου, που είναι ο Κολωνός, ο μικρός λόφος που έλαβε χώρα η τελική φάση της μάχης των Θερμοπυλών το 480 πΧ. Η προς εκποίηση έκσταση τυπικά ανήκει στην προτεινόμενη Ζώνη ‘Β προστασίας του αρχαιολογικού χώρου (δηλαδή η ζώνη που επιτρέπεται η δόμηση, αλλά με περιορισμούς), η οποία ακόμα δεν έχει οριστεί.
Η απόφαση να βγουν στο σφυρί τα εν λόγω ακίνητα και η δημοσίευση της κατάπτυστης αγγελίας έγιναν ερήμην της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία χρόνο με το χρόνο υποβιβάζεται στο ρόλο του διαχειριστή των πολιτικών αποφάσεων αγοραίας εκμετάλλευσης του μνημειακού και ιστορικού αποθέματος της χώρας.
Ως «συνένοχος» στο ανίερο ξεπούλημα εμφανίστηκε και το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τον Απρίλιο του 2016 απέρριψε τις προσφυγές κατοίκων των περιοχών που ζητούσαν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κρίνοντας ότι η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ «δεν προσκρούει στο Σύνταγμα, τον Αστικό Κώδικα και τη νομοθεσία για την προστασία και τη χρήση των ιαματικών πηγών».!! Μάλλον, η ιστορικότητα του χώρου και η άμεση γειτνίαση με την αδόμητη ζώνη του αρχαιολογικού χώρου είναι ψιλά γράμματα στα χρόνια του «νόμιμου και άρα ηθικού».
Ετσι, λοιπόν, έχουμε:
  • μια φασιστική συμμορία να καπηλεύεται ανενόχλητη το χώρο,
  • δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις (εκείνη του 2013 που έλαβε την απόφαση και ετούτη, η «αριστερή», που θα την υλοποιήσει) που τον ξεπουλάνε χωρίς ίχνος ντροπής
  • και την ΕΡΤ, την «αριστερή» ΕΡΤ, η οποία μεταδίδει την ομιλία του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες.
Κάθε άλλο σχόλιο για το ποιόν των πρώτων, την αποστολή των δεύτερων , το ρόλο της τρίτης και το δηλητηριώδες μείγμα που φτιάχνουν όλοι μαζί απλώς περιττεύει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More