19 Σεπ 2016

«Όταν μας ψηφίζατε, ξέρατε»! Μπα, αλήθεια;


    Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015. Σύμφωνα με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός δεν πρέπει να μιλάει για όσα διαπράττει σήμερα η κυβέρνηση, διότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειλικρινής, το Μνημόνιο ήταν γνωστό, και ο λαός το υπερψήφισε…
«Όταν μας ψηφίζατε, ξέρατε»! Μπα, αλήθεια;    Παρακάμπτουμε την αθλιότητα να αξιοποιούνται οι εκλογές σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τον εξαγνισμό της πολιτικής απάτης (τακτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενοι μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε υποσχεθεί ότι «το παλιό τελειώνει…) και πάμε να δούμε το μέγεθος του πολιτικού ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ, όχι πια με όρους Γενάρη 2015, αλλά ακόμα και με βάση τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015.
    Στο «Σχέδιο Κυβερνητικού Προγράμματος – Αύγουστος 2015» με το οποίο πήγε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ τον περσινό Σεπτέμβρη, ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε:
  • «Η συγκεκριμένη συμφωνία λοιπόν (σσ: το Μνημόνιο του Τσίπρα, δηλαδή) που υπογράφηκε με πραξικοπηματικούς όρους (…)» (σελίδα 4).  
Να, όμως, που ένα χρόνο μετά έχουν πάψει να μιλούν για «πραξικόπημα». Τώρα ισχυρίζονται ότι το (δικό τους) Μνημόνιο έσωσε τη χώρα..   
  • Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέει το Πρόγραμμα, θα είναι πολιτική «υπεράσπισης (…) της δημόσιας περιουσίας (…)» (σελίδα 5).
Αλήθεια, αυτοί δεν είναι που υπέγραψαν το ξεπούλημα όλης της χώρας για τα επόμενα 99 χρόνια; Αυτό υπήρχε κάπου στο Πρόγραμμά τους;
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει το Πρόγραμμά τους, θα αρνηθεί «την πώληση πακέτων δανείων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια (…) και την άρση περιορισμών για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και επίσης «αποφεύχθηκαν λύσεις όπως η ανεξέλεγκτη πώληση πακέτων δανείων σε επιθετικά κεφάλαια» (σελίδες 12 και 14).
Ο κ.Τσακαλώτος, που υπογράφει τους νόμους που επιτρέπουν πλειστηριασμούς (και) της πρώτης κατοικίας και που ρυθμίζουν τους ευνοϊκούς όρους για να έρχονται στην Ελλάδα τα ξένα funds ώστε να ξεσκίζουν με τα νύχια τους τους δανειολήπτες, είναι υπουργός άλλης κυβέρνησης, όχι του ΣΥΡΙΖΑ;
  • «Η πλήρης άρση των capital controls (…) αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015» (σελίδα 12).
Εδώ γελάνε…
  • «Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων: μεσοπρόθεσμη μείωση των συντελεστών φορολόγησης (…), σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (…), ίδρυση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με) μείωση φορολογικού συντελεστή κατά 50% για τα πρώτα 5 χρόνια και για εισόδημα μέχρι 25.000ευρώ» (σελίδα18). Επίσης: «Στο σχεδιασμό μας εντάσσεται μια συνολικότερη φορολογική μεταρρύθμιση που θα καθιερώσει ένα απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα…» (σελίδα 35).
Εδώ, μετά την ανάγνωση του φορολογικού νόμου του κ.Τσίπρα, γελάνε και κλαίνε μαζί.
  • «Ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής – κτηνοτροφικής παραγωγής» (σελίδα 19)
Σχόλιο: Το ίδιο με το προηγούμενο.
  • «…αποτροπή του προηγούμενου σχεδίου για την πώληση 23 περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος και υψηλής κοινωνικής σημαντικότητας όπως τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ» (σελίδα 26). Επίσης: «Το νερό προστατεύεται από την ιδιωτικοποίηση ως δημόσιο αγαθό…» (σελίδα 34).
Αν εδώ προσθέσετε και τις υπό γενικό ξεπούλημα επιχειρήσεις όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ακίνητα Ελληνικού Δημοσίου, Εγνατία κλπ, που επίσης είχαν «αποτρέψει» (σελίδα 27) και «προστατέψει», το σχόλιο είναι το εξής: Μα δεν ντρέπονται;
  • «…στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της εργασίας παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί την βιοποριστική του λειτουργία».
Η εκτίναξη της μερικής απασχόλησης τον τελευταίο χρόνο και οι μισθοί των 200, 300 και 500 ευρώ τι άλλο αποτελούν αν όχι «υλοποίηση» κι αυτής της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απόδειξη πως αντιλαμβάνονται αυτοί οι «αριστεροί» άνθρωποι την «βιοποριστική λειτουργία» και την «αξιοπρέπεια», γενικώς…
  • «…καταρτίζουμε τον πανελλαδικό χάρτη της φτώχειας και προχωράμε με στοχευμένες δράσεις με σκοπό περαιτέρω αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» (σελίδα 39).
Πέραν του γεγονότος ότι εφαρμόζουν μια πολιτική περικοπής 900 εκ.ευρώ κατ’ έτος από τις δαπάνες του συστήματος Πρόνοιας να θυμίσουμε και τούτο: Ακόμα και αυτό το άθλιο «ανθρωπιστικό» πρόγραμμά τους που αρχικά περιλάμβανε δαπάνες 200 εκ.ευρώ, το περιέκοψαν κι αυτό στα 108 εκ. ευρώ…  
  • «Υγεία (…) ανάσχεση της λειτουργικής κατάρρευσης των δημόσιων δομών» (σελίδα 40).
Ένα στοιχείο μόνο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοψε φέτος 350 εκ. ευρώ από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων.
  • «… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι δεν θα προκύψουν νέες μειώσεις συντάξεων λόγω των ενοποιήσεων» και θα προχωρήσει σε «σημαντική μείωση εισφορών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων και αύξηση των εισφορών για τα υψηλά εισοδήματα» (σελίδα 51).
Σχόλιο: Δεν ντρέπεστε; (δις)
  • «Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται» για «οικονομική διαφάνεια» και «εγγυημένο εργασιακό καθεστώς» στα ΜΜΕ (σελίδα 55).
Όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τις ιστορίες με τα πόθεν έσχες μετά την λοταρία για τις τηλεοπτικές άδειες στο πλαίσιο της ανακατανομής της τράπουλας της μιντιακής ολιγαρχίας.
  • «Προχωράμε στην ταχεία διεκπεραίωση των διαδικασιών και την άμεση αναχώρηση των προσφύγων από τα νησιά» (σελίδα 60).
Χρειάζεται να χαραμίσουμε κάποιο σχόλιο;
  • «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαικών κινητοποιήσεων» (σελίδα 62).
Εδώ πρέπει να είμαστε ελαστικοί. Βεβαίως τα ΜΑΤ συνεχίζουν να βαράνε κι επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά (σε αντίθεση με πριν) τώρα… στεναχωριούνται που το κάνουν. Πράγμα που το έχουν διαπιστώσει άριστα από τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΞ μέχρι οι συνταξιούχοι.  
    Το συμπέρασμα είναι προφανές: Με ό,τι και να τους μετρήσεις, είτε ο αριθμητής γράφει «εκλογές Γενάρη» είτε ο αριθμητής γράφει «εκλογές Σεπτέμβρη», ο παρονομαστής μένει απαράλλαχτος και περιγράφεται με δυο λέξεις:  Πολιτική απάτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More