25 Μαΐ 2016

Καταλαμβάνουν και τα πυρηνικά εργοστάσια οι Γάλλοι ενάντια στον εργασιακό νόμο


Απεργία κηρύχθηκε σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
Στη Γαλλία ο αγώνας τον εργαζομένων εναντίον του νομοσχεδίου κλιμακώνεται σε όλους τους τομείς.
Και οι εργαζόμενοι σε άλλες πυρηνικές μονάδες δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργατικές συνελεύσεις. Το ίδιο θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές.
Ήδη εργαζόμενοι έχουν κηρύξει απεργίες και έχουν καταλάβει πολλά από τα διυλιστήρια της Γαλλίας ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία προχωρά σε επιχειρήσεις για την άρση των αποκλεισμών.
Τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές επιχείρησαν για την άρση του αποκλεισμού του διυλιστηρίου στο Ντουσί-Λε-Μιν, στα βορειοανατολικά της χώρας.
Την προηγούμενη ημέρα, μετά την αστυνομική επέμβαση σε διυλιστήριο στο Φο-συρ-Μερ, o Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε διαμηνύσει πως θα κρατήσει σκληρή στάση για να ανοίξουν τα διυλιστήρια.
Η Γαλλία έχει αρχίσει εδώ και δύο ημέρες να αντλεί από τα στρατηγικά της αποθέματα σε πετρελαϊκά προϊόντα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τροφοδοσίας που έχουν προκαλέσει οι απεργιακές κινητοποιήσεις και ο αποκλεισμός μονάδων της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Έξι από τα οκτώ γαλλικά διυλιστήρια υπολειτουργούν ή είναι αποκλεισμένα.
Από την πλευρά του, το ισχυρότερο συνδικάτο της Γαλλίας CGT διαμηνύει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την απόσυρση του εργασιακού νόμου.
Το CGΤ έχει καλέσει σε απεργία για το διάστημα 3-5 Ιουνίου των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More