22 Οκτ 2015

Kαμπάνια και Φεστιβάλ κατά του Trafficking «Break the Chain»

http://www.juniorsclub.gr/wp-content/uploads/2015/10/break-the-chain.juniorsclub.gr_.jpg

Με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015 το Φεστιβάλ «Break the Chain» στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με κεντρικό σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος/η». Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα διήµερο πολυθεµατικό Φεστιβάλ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Break the Chain» του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή (Ηρακλή Μοσκώφ) για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Υπουργείο Εξωτερικών), σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture και τη ΜΚΟ PRAKSIS. Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι το Solidarity – Now και το ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του προγράμματος των ΕΕA Grants “Είμαστε όλοι Πολίτες” που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

 Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διέπονται από την ιδέα συστράτευσης του Πολιτισµού και της Τέχνης με την κοινωνική αφύπνιση και δράση (trans­media concept). Αναλυτικότερα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συµµετοχή όλων των φορέων – εταίρων, οργανισµών, ιδιωτικών εταιρειών ΕΚΕ. Παράλληλα, οµάδες τέχνης, δηµιουργοί, προσωπικότητες και νέοι καλλιτέχνες θα συµµετέχουν σε μια «γιορτή» ενεργοποίησης κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων. Στο χώρο οργανώνονται αλλεπάλληλα workshops για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη βιωματική προσέγγιση πάνω στο θέμα της ανθρώπινης εμπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από πρωτότυπες ομιλίες, που στόχο έχουν να φωτίσουν το θέμα από διαφορετικές πτυχές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:.

 http://www.breakthechain.gr/

https://www.facebook.com/breakthechain.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More