10 Οκτ 2015

Επιμενίδεια παράδοξα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Παντελής ΜπουκάλαςΚαμιά φορά στα γήπεδα ο παίχτης που ετοιμάζεται να χτυπήσει πέναλτι δείχνει στον τερματοφύλακα πού θα στείλει την μπάλα. Πανικός στο μυαλό του τερματοφύλακα. Πάνω που καταστάλαζε πού θα κινηθεί, ενθυμούμενος και παλιότερα πέναλτι του αντιπάλου, παγιδεύεται. «Μου δείχνει δεξιά. Αρα θα τη στείλει αριστερά. Ή μήπως πράγματι δεξιά, για να ’χει έπειτα λόγο να με κοροϊδεύει ακόμα χειρότερα;». Ωσπου ν’ αποφασίσει, βλέπει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην ίδια σύγχυση βρέθηκαν όλοι στη Ν.Δ. ακούγοντας τον πρωθυπουργό να πριμοδοτεί τον κ. Μεϊμαράκη, ευχόμενος να τον έχει αντίπαλό του για χρόνια. Δεν είναι απίθανο να φέρθηκε με αυθόρμητη ειλικρίνεια ο κ. Τσίπρας, λόγω της θρυλούμενης «καλής χημείας» του με τον κ. Μεϊμαράκη. Κι έτσι ακόμα, θα έπρεπε να τιθασεύει με τα ηνία της ουδετερότητας τον αυθορμητισμό του. Για να μη βρεθεί κατηγορούμενος για εισοδισμό σε ξένα χωράφια ή για εισπήδηση, ίσως και τυρεία, με εκκλησιαστική ορολογία. Αλλά στην πολιτική ουδείς είναι ουδέτερος για τίποτε. Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λ.χ., είναι συχνά βασικό επιχείρημα των αντιπάλων του, που πριμοδοτούν κατά περίσταση τον έναν ή τον άλλον. Δανεικό και αυτό από τα γήπεδα: «Πειράξτε τους το μυαλό», αυτή είναι η κύρια προπονητική οδηγία, όχι το 4-3-3 ή το 3-5-2.

Ιδού. Τώρα στη Ν.Δ. σκέφτονται αν ο κ. Τσίπρας το εννοούσε (άρα θεωρεί τον κ. Μεϊμαράκη του χεριού του, άρα δεν πρέπει να τον επιλέξουν) ή ακριβώς το αντίθετο, άρα πρέπει να διαλέξουν τον «Βαγγέλαρο» (που «ο Τσίπρας τον φοβάται»). Και όχι τον κ. Γεωργιάδη (τον «μόνο ικανό να νικήσει» τον Συριζάρχη) ή τον κ. Μητσοτάκη (δεινό εχθρό του νεποτισμού) ή τον κ. Τζιτζικώστα, το πρόγραμμα του οποίου εξαντλείται στον εμπειρίκειο στίχο «νεότης νεότης τι ωραία που είναι τα μαλλιά σου», συν λίγο μακεδονίσι. Γνωστό το λογικό παράδοξο του Επιμενίδη. «Κρήτες αεί ψεύσται» απεφάνθη, Κρης αυτός. Αρα; Εφόσον για τη Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας είναι αεί ψεύστης, οιονεί Κρητικός, όταν έλεγε καλά λόγια για τον κ. Μεϊμαράκη (όντως Κρητικό!), τα έλεγε ως Κρης, ψευδόμενος; Ή ως Κρης που, γνωρίζοντας ότι όλοι περιμένουν ψέμα από το στόμα του, είπε την αλήθεια; Μύλος. Και δεν υπάρχει περιθώριο να πέσουν οι διαπορούντες σε επιμενίδειο ύπνο (57 ετών), ώστε να δουν κατ’ όναρ τη λύση του αινίγματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More