16 Σεπ 2015

ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ Ρευστοί καιροί Η ζωή την εποχή της αβεβαιότητας

Ρευστοί καιροί. Η ζωή την εποχή της αβεβαιότητας
ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ Ρευστοί καιροί Η ζωή την εποχή της αβεβαιότητας 
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας Σειρά: 
Αναμετρήσεις με τον 21ο αιώνα (ISBN: 978­960­455­613­7, σελίδες: 192, τιμή: 14 €, Σεπτέμβριος 2009)

  Ένα από τα καλύτερα βιβλία του Ζίγκμουντ Μπάουμαν, μια συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων ιδεών και σκέψεων που επεξεργάζεται τα τελευταία χρόνια.
Στην ιδιαίτερα παραγωγική τελευταία περίοδο της ζωής του, προσπαθεί να ρίξει φως στην ανθρώπινη κατάσταση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
 Μας δίνει έτσι ένα βιβλίο πολεμικό στο ύφος αλλά συνάμα συναρπαστικό, στο οποίο πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της «αρνητικής παγκοσμιοποίησης», το ξερίζωμα των ανθρώπων και τα μεταναστευτικά κύματα, τον κατακερματισμό των πόλεων και των δημόσιων χώρων προς όφελος της κατασκευής ατομικών φρουρίων, τον εκθειασμό της αγοράς, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και την καλλιέργεια του φόβου.
Περισσότερα για το βιβλίο: http://www.metaixmio.gr/products/1320–.aspx Ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν είναι Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια του Λιντς και της Βαρσοβίας και ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της μετανεωτερικής κατάστασης. Στα ελληνικά κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του Ο πολιτισμός ως πράξη (Εκδόσεις Πατάκη 1994),
 Η μετανεωτερικότητα και τα δεινά της (Ψυχογιός 2002) και Η εργασία, ο καταναλωτισμός και οι νεόπτωχοι (Μεταίχμιο 2004).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More