15 Μαρ 2015

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι το δικό μας παιδί!

giakoumakis_2_1
Ξενοφών Α.Μπρουντζάκης
Η ελληνική πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν το ταχύτερο δυνατόν να εξετάσουν και να διαλευκάνουν πλήρως όλες εκείνες τις παραμέτρους που σχετίζονται  με το  θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Πέρα από το αν ο θάνατος του άτυχου νεαρού σπουδαστή οφείλεται σε αυτοκτονία ή δολοφονική ενέργεια, η πολιτεία πρέπει να σταθεί αμείλικτη απέναντι σε όλους όσους συνήργησαν με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον αυτού του παιδιού.
Δίχως καμιά διάθεση συγκάλυψης, οι ελληνικές αρχές πρέπει  να εξαντλήσουν όλη την αυστηρότητά τους απέναντι σε όσους εμπλέκονται  σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλονίζει την χώρα από άκρου εις  άκρον. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι του αισθήματος δικαίου των πολιτών αλλά και ως κοινωνία να σταθούμε με γενναιότητα και ευθυκρισία απέναντι σε αυτή την  αποτρόπαια, χυδαία και εκτός πολιτισμού συνήθεια του εκφοβισμού που έχει λάβει σαρωτικές διαστάσεις. Ο θάνατος του νεαρού αυτού ανθρώπου ας γίνει η αρχή του τέλους της σιωπής, της συγκάλυψης και της «διευθέτησης».
Ο θάνατος του νεαρού παλικαριού μας φέρνει μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της αποδοχής των διαφορετικών εκφάνσεων των συμπεριφορών των οποίων η ομοιομορφία είναι πάντα χαρακτηριστικό των φασιστικών νοοτροπιών, των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και της καταφανούς και επικίνδυνης απόκλισης από κάθε πολιτισμική συνθήκη.
Ο τραμπουκισμός, ο εκφοβισμός και γενικότερα οι τρομοκρατικές συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα αμορφωσιάς, ανήκεστης ηλιθιότητας, τεράστιας βλακείας…
Το πτώμα του νεαρού μας φέρνει εξάλλου – και με τον πλέον ανατριχιαστικό τρόπο – μπροστά στο τεράστιο ζήτημα της αξιολόγησης, δηλαδή της εγνωσμένης και πιστοποιημένης αντικειμενικά δυνατότητάς μας να κάνουμε σωστά και υπεύθυνα  τη δουλειά που μας έχει αναθέσει η πολιτεία. Ο διευθυντής της σχολής, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε σε μιαν υπηρεσία, δεν μπορούσε εδώ και αρκετόν καιρό να αντιμετωπίσει την χυδαία βαρβαρότητα των αλητών που τρομοκρατούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη…
Βασικός στόχος των ενεργειών μας είναι να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη και αξιόπιστη κοινωνία, όπου το γενικό καλό να μην παραβλέπεται υπέρ του ατομικού…
Τόσο απλά!
Και για αυτό, είναι πάνδημο αίτημα, η σε βάθος έρευνα και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων γι’ αυτή την τραγωδία – όχι μόνο υπέρ της μνήμης του αδικοχαμένου νεαρού  αλλά και για την ικανοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας διότι ο Γιακουμάκης είναι το δικό μας παιδί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More