20 Φεβ 2015

Ελλάδα-Ουκρανία συμμαχία

Ξεπέρασε το όριο της απλής διπλωματίας ο κύριος Κοτζιάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης στην επίσκεψή του στο Κίεβο υποσχέθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να περιθάλψει Ουκρανούς ασθενείς και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.
Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει τα δημοκρατικά της «φώτα» προσφέροντας τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου. Επιλέγοντας την πλευρά της Ε.Ε, η οποία επέβαλλε τις κυρώσεις στην Ρωσία με οικονομικό πλήγμα τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και τις πολύχρονες αδιάρρηκτες σχέσεις των δύο χωρών, ο κύριος Κοτζιάς ανέφερε ότι οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία. Να μην είναι «εργαλείο θυμού» στη διεθνή πολιτική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, όχι στρατιωτικές λύσεις. «Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ«, τόνισε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Πάβλο Κλίμκιν (πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Γερμανία κατά την αρχή και διάρκεια της «επανάστασης» των ναζιστών) χάρηκε για την φιλοουκρανική στάση της Ελλάδας ευχαριστώντας τον Έλληνα υπουργό για την υποστήριξη της Ελλάδας όσον αφορά στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας του, αλλά και για την προσφορά ανθρωπιστικής βοηθείας.
Μετά από τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του κυρίου Κοτζιά, αποδέχεται επίσημα τις κάθε είδους κυρώσεις της Ε.Ε αλλά και τα αμφιλεγόμενα εδαφικά δικαιώματα της Ουκρανίας στην περιοχή των ρωσικών πληθυσμών, που μέσω μιας καθοδηγούμενης ναζιστικής προπαγάνδας με την υποστήριξη της Ε.Ε, ακόμη μετρά τις πληγές της έχοντας μέχρι στιγμής χιλιάδες αθώα θύματα, μεταξύ αυτών και Ελλήνες αμάχους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More