8 Σεπ 2014

Η διπλοπροσωπία και η αποχαύνωση των αμνών συνεχίζεται

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και “ανάπτυξη” υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη απόντος του αρχηγού της αντιπολίτευσης που έχει πάει σε μια σύναξη στην Ιταλία, για να ανταλλάξει απόψεις με μια ομάδα επαφής απο πολιτικούς και οικονομολόγους, κάτι σαν τρόικα σε διεθνές επίπεδο. Πήγε να υπογράψει το συμβόλαιο με τα projects της επόμενης διακυβέρνησης. Εκεί θα συναντήσει και κάποιον που το όνομα του δεν είναι στη λίστα των συμμετεχόντων.
Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ είπε πολλά πράγματα, όπως ότι τα μέτρα που επιβάλλονται στο λαό αποφασίζονται απο τη κυβέρνησή του. Για αυτό είναι τόσο αποτυχημένα για το λαό;  H αλήθεια είναι άλλη βέβαια και έχει να κάνει με όσα έχει υπογράψει αυτός, ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος με τη Τρόικα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επίπεδο γνώσεων για να επιβάλλουν μέτρα. Όλο το παρόν πολιτικό σύστημα είναι μόνο για καρατερίστες ηθοποιοί στη τηλεόραση.
Τις αποφάσεις είναι κοινό μυστικό ότι τις παίρνουν άλλοι και νομίζω ότι όλοι τους γνωρίζουμε. Η φράση “ανήκουμε στη δύση” τα λέει όλα (προς το παρόν).
Όλοι όσοι στηρίζουν το παρόν πολιτικό σύστημα πρέπει να θυμούνται, ότι την ευθύνη για όσα γίνονται την έχει η πολιτεία δηλαδή η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία και όχι οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί ή κάποιοι άλλοι. Θεωρώ πολύ άσχημο να λένε “μαλάκες” και “τρελλούς” τους πολιτικούς μερικοί εκδότες με σκοπό να τους αθωώσουν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει. Κανείς απο όσους πέρασαν απο την εξουσία δεν ήταν “μαλάκας” αλλά αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη όταν θα λειτουργήσει. H δικαιοσύνη τότε θα πρέπει να ψάξει και αυτούς τους εκδότες που συνεργάστηκαν και στήριξαν την εξουσία, κάτι που δεν είναι ο θεσμικός τους ρόλος να κάνουν.
Ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να βρεί πουθενά τα 5 δις ευρώ που χρειάζεται το πρόγραμμά του για να αποκαταστήσει κάποια πράγματα. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΣΕΠΕΣ”. Το ερώτημα είναι, αν μια μελλοντική κυβέρνηση Τσίπρα θα φορολογήσει το κεφάλαιο ή όχι. Οι εφοπλιστές θα έπρεπε να δίνουν 10 δις ευρώ το χρόνο φόρο κάτι που δεν κάνουν. Και ο ΓΑΠ έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν” και πράγματι υπάρχουν αλλά στο τέλος κόλωσε να πάρει τους φόρους απο τους εφοπλιστές, δοβλέτι των οποίων αποδεικνύεται ότι είναι η χώρα. Κόλωσε γιατί – κατά τη γνώμη μου – ήθελε να παραδώσει τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες στα χέρια των οικονομικών δολοφόνων.
Πρόσφατα, με απόφαση της ΕΚΤ (Ντράγκι) θα τυπωθεί άμεσα ευρώ, πράγμα που θα οδηγήσει στη πτώση του, στην αύξηση της ρευστότητας και στην αυξηση του πληθωρισμού. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής για όσο καιρό μνημόνια υπάρχουν. Ο έλεγχος της Ελληνικής οικονομίας απο την Ευρωζώνη θα συνεχίζεται επι πολλές δεκαετίες αφού η Ελλάδα για πολλά χρόνια θα χρωστάει και μέχρι να εξοφληθεί το 75% όσων έχει πάρει. Σκεφτείτε την περίπτωση που αμβλυνθεί η περίοδος εξόφλησης του χρέους τι θα γίνει.
Η Ελλάδα θα είναι υπο έλεγχο για πάνω απο 70 χρόνια!΄
Ακούγεται επίσης ότι απο την απόφαση αυτή θα διατεθεί 1 τρίς ευρώ για να αποκτήσουν ρευστότητα οι τράπεζες, κάτι που θα τους κάνει πολύ καλό αφού θα υπάρχει χρήμα για να δανείσουν τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν είναι ακριβές. Το πρόβλημα είναι αλλού.
Τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά και αφορούν και την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και αυτές της Γερμανίας αλλά και αυτές της Μεγάλης Βρεττανίας. Ευτυχώς η Μεγάλη Βρεττανία θα αποχωρήσει απο την ΕΕ. Ελπίζω, γιατί αν σκάσουν όλα τα μπαλόνια μαζί…
Η Ελλάδα είναι το ασθενέστερο μέλος της Ευρωζώνης. το χειρότερο βέβαια είναι ότι τα μέτρα που επιβάλλονται π.χ. ΕΝΦΙΑ, Νόμοι για Κόκκινα δάνεια δεν αφορούν αυτούς που δεν φορολογούνται, τους εφοπλιστές που χωρίς μεγάλες και σοβαρές εγγυήσεις έχουν πάρει δάνεια απο Ελληνικές τράπεζες για να φτειάξουν πλοία στη … Κίνα.
Αυτά που γράφω τα γνωρίζουν οι μεγαλοεκεδότες και έτσι εξηγείται η “στήριξη” που έχουν απο τις Ελληνικές τράπεζες έναντι της σιωπής τους. Σκεφτείτε αν χρωστούν όλοι οι εκδότες λίγα δίς ευρώ πόσα χρωστούν οι εφοπλσιτές και άλλοι επιχειρηματίες, όπως και άλλοι άγνωστοι που πιθανότατα δρούν εκτός Ελλάδας.
Λεφτά για τα κόκκινα δάνεια θα δοθούν πάντα με εγγύηση τα εχέγγυα που διαθέτει η Ελλάδα και πάντα με το Αγγλικό Δίκαιο.
Ό Ντράγκι στην απόφαση του βέβαια αναφέρει και κάτι στο οποίο δεν έχει δοθεί μεγάλη έμφαση και κακώς. Δίνει φιλί ζωής αλλά με εχέγγυα. Ζητάει εχέγγυα για να δώσει δάνεια σε τράπεζες. Ποιός θα βάλει τα εχέγγυα για να πάρουν δάνεια οι Eλληνικές τράπεζες και ποιά θα είναι αυτά; O Eλληνικός λαός μέσω ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο έχει περάσει και η διαχείριση των κερδών απο τους υδρογονάνθρακες. Αναμένεται λοιπόν μηχανισμός τιτλοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.  Ένα είδος ευρωομολόγων με εγγύηση τη περιουσία του κάθε κράτους! Η χαρά του ΓΑΠ…
Δυστυχώς και αυτό δεν πρόκειται να γίνει σωστά. Στο ΥΠΕΚΑ δεν γίνεται τίποτα σωστά απο χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο. Σε προηγούμενο άρθρο εδώ έχω εξηγήσει το τί σημαίνει ΥΠΕΚΑ και πόσο κακό έχει κάνει στη χώρα. Η συζήτηση για αποχώρηση απο το ΝΑΤΟ που έγινε στη Βουλή απο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχει μια λογική σύμφωνα με όσα έχω αναφέρει στο άρθρο αυτό.
Κατά τη γνώμη μου όμως πρόκειται για απλό “ξεκάρφωμα” δεδομένης της αναγνωστικότητας του ιστολογίου μου απο πολύ κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας.
Δεν νομίζω ότι κανένας σοβαρός Ρώσος πολιτικός θα έδινε σημασία στο τί λένε αυτά τα κόμματα όταν και πολιτικά είναι απόντα αλλά και άποψη σοβαρή με λογική και απόδειξη στο λόγο τους δεν μπορούν να διατυπώσουν.
Η συνέπεια και η στήριξη του σωστού από όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι εκτός της ηθικής τους αλλά θεωρούν έντιμο να το επιζητούν στη συμπεριφορά των άλλων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Είναι ο περιφραστικός ορισμός για το πώς μπορεί να νοηθεί μαι καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση με “υπάτους” και “ανθυπάτους” σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Η στάση του ΥΠΕΚΑ βέβαια στοιχεύει τη παράδοση των υδρογονανθράκων στο έλεγχο των ΗΠΑ. Η άλλη τάση στην Ευρωζώνη εδημιούργησε και αυτή έναν έλεγχο μέσω της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Δικαιολογημένο και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να γίνει συζήτηση για το Ελληνικό χρέος κάπου το Νοέμβρη.
Ο Μπόμπολας. ο Ψυχάρης και ο Αλαφούζος πόσα θα πάρουν για το Virtual Realιty που θα πάξουν τις επόμενες ημέρες; Ο Σαμαράς πάντως ήδη στη ΔΕΘ ανακοίνωσε τη πρόσληψη δημοσιογράφων (παραγωγικές θέσεις…) στη ΝΕΡΙΤ της Θεσσαλονίκης. Βλέπετε, κανένα καθεστώς δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τη προαπαγάνδα του.
Ένα καλά οργανωμένο σύστημα διαπλοκής πρέπει να έχει πάντα και ένα σχέδιο διαφυγής. Και στο σχέδιο αυτό, καπετάνιοι να είναι οι δικοί του άνθρωποι. Είναι οι εραστές της δραχμής. Αρχή είναι, σε κάθε τάση μιας κοινωνικής ομάδας ή συνόλου να ηγούνται οι σωστά επιλεγμένοι άνθρωποι.
Αυτά για σήμερα…
 
 seisaxthia.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More