4 Μαΐ 2014

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ!



Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δελτίο θυέλλης: Κατακλυσμός ψήφων προς όλα τα πολιτικά κόμματα πλην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ θα λάβει χώρα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Προσοχή, σύντροφοι, μη βρεθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κρατάει ομπρέλα! Πέτρα πάνω στην πέτρα από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό δεν θα αφήσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με την κατανομή των ευρωβουλευτικών εδρών. Από 8+8 έδρες που είχαν πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το 2009, τώρα με το ζόρι θα πάρουν… 5-6 και τα δύο κυβερνητικά κόμματα μαζί! Θα μείνουν… 15-16 έδρες για τα άλλα κόμματα πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Δεν έχει ξαναγίνει!
Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου θα ζήσουν από πολιτική σκοπιά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. ίσως και ο μικρόκοσμος της μνημονιακής ΔΗΜΑΡ, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Καιροφυλακτούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου και του Σαμαρά πρώτα πρώτα να τους καρατομήσουν κι αμέσως μετά να επιδοθούν σε μια ανελέητη αλληλοσφαγή, μέσα από την οποία θα αναδυθεί το νέο πολιτικό σκηνικό. Τα φραστικά μαχαίρια έχουν ήδη βγει. «Η ΝΔ σήμερα είναι μικρό κόμμα!» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στάζοντας δικαιολογημένα χολή κατά του Σαμαρά που δεν την έβαλε ούτε καν υποψήφια στις ευρωεκλογές για να μη βγεί πρώτη σε ψήφους και ενισχυθεί πολιτικά. «Όχι στους αλεξιπτωτιστές και υβριστές. Όχι στους δήθεν τηλεαστέρες. Όχι στους μαϊντανούς» έγραψε ο Ευάγγ. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή και άτυπος (;) εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ. Οι αλεξιπτωτιστές, υβριστές, δήθεν τηλεαστέρες μαϊντανοί τους οποίους καλεί να μαυρίσουν οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ! «Αν δεν πάει καλά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά που μας ενδιαφέρει εμάς ή αν το άθροισμα της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση;» δήλωσε ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ομολογώντας έμμεσα ότι ακόμη κι αυτοί περιμένουν πανωλεθρία στις ευρωεκλογές.

«Σε αυτές τις εκλογές σας λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και μου λέτε τώρα εσείς για τη ΔΗΜΑΡ; Αυτό είναι ανέκδοτο!» δήλωσε χαιρέκακα ο Θ. Πάγκαλος στο Βήμα FM, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του. Ο Β. Βενιζέλος, τον οποίο περιμένουν πως και πώς να κατασπαράξουν όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ, ψάχνει να βρεί για παρηγοριά έναν αντίπαλο του χεριού του. Και τον μόνο που βρήκε, όντας σίγουρος ότι υπερτερεί απέναντί του, ήταν ο … Φώτης Κουβέλης! «Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος. Είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά – η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος προσωπικά – παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ!» δήλωσε μεγαλοπρεπώς ο Βενιζέλος, υποκρινόμενος ότι ξέχασε όχι μόνο ότι επί ένα χρόνο συγκυβερνούσε με τον Κουβέλη, αλλά και ότι όλους τους προηγούμενους μήνες τον εκλιπαρούσε και τον ικέτευε γονατιστός να μπεί στην ελιά. Να ενωθεί δηλαδή ουσιαστικά η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ μήπως και σώσει ο «αντίπαλος» Κουβέλης το «πολιτικό τομάρι» του Βενιζέλου! Και πάνω εκεί, να σου και ο… βρικόλακας Γιωργάκης Παπανδρέου! «Όλοι εμείς που αγνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης γνωρίζουμε και πώς να την οδηγήσουμε στο μέλλον!» δήλωσε στομφωδώς ο άνθρωπος που ρήμαζε τους Έλληνες με τη βάσει σχεδίου υπαγωγή της χώρας στο επαίσχυντο καθεστώς υποτέλειας και κατάλυσης κάθε εργατικού δικαιώματος του Μνημονίου – στην άνευ όρων υποτέλεια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η ολοκληρωτική διάλυση του μέχρι το μεδούλι διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό «παράπλευρό κέρδος» για τους εργαζόμενους από τη μνημονιακή συμφορά του Γ. Παπανδρέου, του σύγχρονου «Τσολάκογλου». Η εκλογική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για τον σύντομο σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η ισχυρή παρουσία μιας συνεπούς ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής δύναμης σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να πιέζει από αριστερά όσο θα της επιτρέπουν οι δυνάμεις της με στόχο να παίρνει μια υποθετική κυβέρνηση Τσίπρα και κανένα φιλεργατικό μέτρο. Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε κατά κανένα τρόπο σε επαναστατική κατάσταση, παρά την αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού. Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαχειριστής της κρίσης μέσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο και καταρχήν μέσα στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις φιλεργατικές προθέσεις και διακηρύξεις της, θα λειτουργεί από την αρχή πλήρως εγκλωβισμένη στο πλαίσιο που κυβέρνησαν ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντ. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος, ένα πλαίσιο το οποίο έκανε τις κυβερνήσεις τους κατάπτυστες και λαομίσητες. Αν δεν υπάρχει ισχυρή πίεση από τα αριστερά ώστε να ριζοσπαστικοποιείται η κοινωνία και να υποχρεώνει μια υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί και κάποια φιλολαϊκά μέτρα, η ενσωμάτωσή της στο σύστημα είναι εκ των προτέρων βέβαιη.
Η εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές είναι μια από τις προϋποθέσεις ύπαρξης αριστερής πίεσης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ιστορία δεν θα τελειώσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε αυτή ην πολιτική κοσμογονία που θα γίνει στις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου, δεν πετύχει να αυξήσει ουσιωδώς το ποσοστό της θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Όλες οι προϋποθέσεις για μια θεαματική άνοδο του ποσοστού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ευνοϊκές αυτή τη φορά. Σε μας εναπόκειται να τις αξιοποιήσουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 04 Μαΐου 2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More