17 Μαΐ 2014

Μεσολόγγι - Εκλογές - "Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές".


Φτάσαμε μια ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι πολιτικές συζητήσεις οργιάζουν καθώς και ο λαϊκισμός ειδικά στο διαδίκτυο. Τα άπλυτα όλων των υποψηφίων βγαίνουν στην φόρα  επώνυμα ή ανώνυμα προκειμένου να οδηγηθεί ο «καταναλωτής» στον δρόμο που επιθυμεί ο εκάστοτε λαϊκιστής. 

Παρά το γεγονός ότι οι Δήμοι από δω και στο εξής θα έχουν πολύ χαμηλή χρηματοδότηση οι υποψήφιοι είναι αρκετοί υποσχόμενοι όρεξη και ικανότητες να διοικήσουν χωρίς να καταχραστούν δημόσιο χρήμα λειτουργώντας πάντα αξιοκρατικά προς όφελος των δημοτών αποφεύγοντας να ενισχύσουν τα λόμπυ που σέρνουν από πίσω. 

Όλοι δηλαδή δηλώνουν άξιοι να διαχειριστούν την δύσκολη οικονομική κατάσταση, έτοιμοι να συμβιβαστούν με την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα βελτιωθεί η καθημερινότητα. Επίσης δηλώνουν έτοιμοι πλέον όλοι να ασκήσουν κοινωνική πολιτική και σωστή διοίκηση τέτοια που θα βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες και θα κάνει έναν Δήμο υπόδειγμα λειτουργιάς. Όλα αυτά φυσικά θα γίνουν με την χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα έχοντας αριστερή βάση και φορά δεξιά, η γνωστή πολιτική δηλαδή των τελευταίων δεκαετιών. 

Βέβαια το πολιτικό παρελθόν του κάθε υποψηφίου και η κοινωνική του δράση μας δείχνουν προς τα πού είναι έτοιμοι να κλείσουν το μάτι  και ποιες οργανωμένες μειοψηφίες είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν για να εκπληρώσουν τα ψηφοθηρικά τους γραμμάτια. Εξάλλου μιλάμε για επαγγελματίες πολιτευτές που έχουν ζητήσει την ψήφο του λαού σε διάφορα ψηφοδέλτια για διάφορες θέσεις με διάφορους συνδυασμούς δείχνοντας την ιδεολογία τους και που αποσκοπούν αρνούμενοι να το βάλλουν κάτω από το όνειρο, εξάλλου «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς».

Στηρίζοντας τέτοιες πολιτικές ποτέ δεν πρόκειται να καλυτερέψει τίποτα και πάντα θα είμαστε υποχείρια του κεφαλαίου που θέτει τους όρους και δημιουργεί ψευδαισθήσεις στον λαό για να εφησυχάζατε και να νομίζει ότι με καλύτερη διοίκηση μπορούμε να πολεμήσουμε το σημερινό οικονομικό μοντέλο. Το πρόβλημα δεν είναι που είμαστε προσκείμενοι για να επωφεληθούμε εμείς και η «οικογένεια» μας το πρόβλημα είναι πως θα αλλάξει αυτή η πολιτική και πως θα διεκδικήσουμε ίσους όρους για όλους χωρίς να ξεπουλάμε την δημόσια περιουσία για δήθεν επενδύσεις.
Υ.Γ Εύχομαι όσα είπα να είναι λάθος και η επομένη μέρα των εκλογών να φέρει όλους τους ανιδιοτελείς ενεργούς πολίτες που έθεσαν υποψηφιότητα στα δημοτικά συμβούλια και στους πραγματικούς αγώνες του λαού δείχνοντας ότι ο αγώνας δεν ήταν μόνο για έξη μήνες εντός του διαδικτύου και εντος των δήθεν διαμαρτυριών για μια αγωνιστική φωτογραφία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More