11 Απρ 2014

Σε πελάτες των ιδίων των αναδόχων τραπεζών, το 40% του ομολόγου


goldman-sachs_σκίτσο_1500511
Οι ανάδοχοι τράπεζες για την έκδοση του ομολόγου, προσέφεραν τα 1,3 από τα 3 δις ευρώ του συνολικού δανείου, αναφέρεται σε ρεπορτάζ που φιλοξενούν οι FT την Πέμπτη, για την δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές.
Οι μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες διαχειρίστηκαν την έκδοση του ομολόγου και είναι οι: Bank of America Merrill Lynch , Deutsche Bank , HSBC , Goldman Sachs , Morgan Stanley και JPMorgan.
Ορισμένες από αυτές (π.χ. Goldman Sachs), εξέδωσαν και αναφορές για τους λόγους επιτυχίας του ομολόγου). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, η μεγάλη προσφορά κεφαλαίων στην έκδοση, αποτελεί “επιβεβαίωση της λαίμαργης όρεξης των αγορών για χρέος της Περιφέρειας στην Ευρωζώνη” (δηλαδή για μεγάλα επιτόκια).
Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως υπήρξαν παραγγελίες από 550 διαφορετικούς λογαριασμούς επενδυτών.
Τι λέει η Goldman Sachs
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, οι τρεις λόγοι της “επιτυχίας”, είναι ότι υπάρχει προοπτική επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανείων της Ε.Ε. από τα μνημονιακά δάνεια, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία αντιστρέφονται και γίνονται θετικές (!) και η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της στους δανειστές, υιοθετώντας αντιλαϊκά μέτρα…
Νωρίτερα, χρηματιστηριακά στελέχη ασκούσαν κριτική στην προεκλογικού χαρακτήρα, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών στην έκδοση.
ΝΑΚ
: .enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More